banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Minions nemen de beurs over

21 juni 2017

Universal had met 2016 een uitstekend jaar en heeft alle vertrouwen in de toekomst. Met een ruim aanbod liet de studio zich in Barcelona van zijn meest gevarieerde kant zien.

Het is best grappig om te zien hoe volwassen beursbezoekers plotseling in blije kinderen veranderen als ze met twee huppelende Minions op de foto mogen. De gele mannetjes waren alom aanwezig op de beursvloer. Illumination Entertainment is inmiddels zo’n belangrijke partner van Universal (4,7 miljard dollar and counting…) dat de vertoning van Despicable Me 3 de uitsmijter was van de productpresentatie van de studio. Ook kregen we te horen dat er vervolgen komen op Minions, Secret Life of Pets en Sing.

Niels Swinkels

Simon Hewlett en Niels Swinkels praatten vlot een reeks strakke promo’s aan elkaar die het brede aanbod van Universal illustreerden. Want de studio heeft meer artistieke partners. Zoals Working Title, die van plan is een franchise te maken van de Harry Hole-boeken van thrillerauteur Jo Nesbø. De eerste aflevering is klaar, heet The Snowman en is met Michael Fassbender, Rebecca Ferguson en J.K. Simmons stevig bezet. Regie is van Tomas Alfredson. Andere Working Title-titels waar naar uit te kijken valt zijn Judi Denchs tweede vertolking van koningin Victoria (Victoria and Abdul) en een biopic over Winston Churchill in oorlogstijd: Darkest Hour.

Ook Focus Features werkt alweer jaren samen met Universal op het grensvlak tussen filmhuis en bioscoop. De productiemaatschappij had uitgebreid beeld bij zich van Mary Magdalene, waarin het lijden van Jezus wordt bekeken door de ogen van de enige vrouw in zijn gevolg, Maria Magdalena. Rooney Mara speelt de titelrol, Joaquin Phoenix is Jezus, onder regie van Garth Davis (Lion). Atomic Blonde voert Charlize Theron op als ijskoude geheim agent in het Europa van de jaren tachtig. De actiethriller is het regiedebuut van voormalig stuntman (en Brad Pitt-stand in) David Leitch.

Simon Hewlett

Een partnership waar ze bij Universal al veel plezier (en profijt) van hebben gehad is die met Blumhouse. De eigenzinnige horrorproducent van hitserie The Purge was vorig jaar verantwoordelijk voor succestitels Get Out en Split. De volgende shocker is al klaar: Happy Death Day is een horrorvariant op Groundhog Day. Een studente moet de identiteit van een gemaskerde boeman achterhalen wil ze niet elke dag opnieuw gewelddadig aan haar einde komen.

En dan was er nog het product dat Universal in eigen huis heeft ontwikkeld. Chris Pratt en Bryce Dallas Howard hadden vanaf de set van Jurassic World 2 een boodschap opgenomen waarin ze aangaven erg te spreken te zijn over regisseur J.A. Bayona (A Monster Calls). De Fify Shades-franchise komt al volgend jaar tot een einde met Fifty Shades Freed. En met het bericht dat de Coen-broers voor David Ayer een update van Scarface hebben geschreven (met Diego Luna in de titelrol) zorgde Niels Swinkels voor een spraakmakend nieuwtje.

Universal lunch

 

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px