banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Paramount bouwt Transformers-universum verder uit

22 juni 2017

De week dat Transformers: The Last Knight internationaal de bioscopen binnenstormt is natuurlijk hét moment om te onthullen hoe de toekomst van de franchise eruit zal zien. Dat en meer had Paramount in petto op CineEurope. 

Een ding is zeker: het succesverhaal van Transformers is nog lang niet ten einde. Niet zo vreemd met een gecombineerde opbrengst van 3,8 miljard dollar. Co-president International Marketing & Distribution Mark Viane kon de aanwezige exploitanten vertellen dat naast de volop in ontwikkeling zijnde Transformers 6 en stand alone-aflevering Bumblebee (2018) er ook een deel 7 en 8 zal verschijnen. Viane nam nadrukkelijk het toverwoord van het moderne Hollywood in de mond: universe. Dat betekent concreet heel veel nieuwe Transformers in de toekomst.

Het was niet eens zo’n grote stap van de fictieve vernietiging van de aarde tot een meer realistische bedreiging. Tien jaar geleden zette Paramount z’n volle gewicht achter de verspreiding van Al Gore’s An Inconvenient Truth. De documentaire over de gevaren van klimaatopwarming waren toen voor velen een eye-opener. Tien jaar verder en veel van wat Gore toen voorspelde is helaas uitgekomen, wat de noodzaak van An Inconvenient Sequel pijnlijk duidelijk maakt. In een persoonlijke boodschap onderstreepte Gore het belang van snelle actie. En gezien de vertoonde fragmenten heeft zijn nieuwe film een herkenbare schurk: Donald Trump.

Mark Viane

In kort bestek werd het overige Paramount-aanbod gepresenteerd. Komedies (Daddy’s Home 2, Johnny Knoxville in Action Point), veel animatie (Tadeo Jones 2, Sherlock Gnomes, Amusement Park) en actie, de start van een beoogde franchise met Alex Garlands Annihilation. Het is een bewerking van de fantasyboeken van Jeff Vandermeer over een expeditie naar een verboden gebied waar de gewone natuurwetten niet langer van toepassing zijn.

Paramount ging eruit met een uitgebreide vooruitblik op de film die voor festivalsucces moet gaan zorgen. Alexander Payne begeeft zich met Downsizing nadrukkelijk op het terrein van de maatschappelijke satire. Matt Damon en Kristen Wiig zijn een burgerlijk echtpaar dat door zich te laten verkleinen flink wat geld bespaart om extra luxe te kunnen leven. In miniatuurstadjes, dat wel. Al met al een interessante wending in de carrière van een van Amerika’s meest gelauwerde cineasten.

 

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180