banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Paramount zet grote kanonnen in

23 juni 2016

Wat Paramount Pictures betreft gaat de studio de komende maanden flink knallen. Ze namen dit letterlijk door op dag drie een presentatie te houden die stevig leunde op spektakel. Ben-Hur, Jack Reacher 2, Star Trek Beyond: Paramount heeft geen gebrek aan grote kanonnen dit najaar. 

Om een en ander kracht bij te zetten maakte Paramounts co-president international marketing & distribution Mark Viane tijdens zijn presentatie gebruik van iets dat wel wat weghad van Barco’s Escape: er werd ook op de zijwanden geprojecteerd voor extra impact.

Zoals gezegd, de studio zette flink in op actie. En welke filmklassieker staat daar meer symbool voor dan Ben-Hur? Er is een nieuwe versie gemaakt door de Russische actiespecialist Timur Bekmambetov, en Viane had een tweetal uitgebreide fragmenten meegenomen. Waaronder natuurlijk de scène die iedereen direct met Ben-Hur associeert: de wagenrace in de Romeinse arena waarin Judah (Jack Huston) en Drusus (Rodrigo Santoro) elkaar met gevaar voor eigen leven proberen af te troeven. Overigens zit de Nederlandse Marwan Kenzari ook in Ben-Hur met een middelgrote rol. 

Tom Cruise is al jaren een betrouwbare partner van Paramount, of dat nu de Mission: Impossible-franchise is of zijn Jack Reacher-reeks. M:I 6 gaat dit najaar in productie, en Tom bedankte per video alle aanwezigen voor hun hulp om van de vorige, Rogue Nation, zo’n doorslaand succes te maken. Vervolgens trakteerde hij ons op een stukken uit de nieuwe Reacher, Never Go Back, waarin Jack een onterecht van spionage betichtte officier (Coby Smulders) uit een zwaar bewapende gevangenis moet zien te bevrijden.  

Wie Paramount zegt, zegt Transformers, en voor fans van deze onverwoestbare franchise was er goed nieuws. Er komen de komende jaren nog zeker drie delen, te beginnen met Transformers: the Last Knight in 2017. Ondertussen heeft de studio een soort Transformers voor het hele gezin ontwikkeld, Monster Trucks, waarin schijnbaar roestige pick up trucks over onvermoede kwaliteiten blijken te beschikken.

paramount ninja turtle cineeurope Mark Viane tijdens de presentatie op CineEurope (foto Tanja van Rooden)

Paramount besloot haar presentatie met niet één maar twee uitsmijters: Star Trek Beyond en Baywatch. Mark Viane stond stil bij de recente tragische dood van Star Trek-acteur Anton Yelchin (Chekov) en toonde nieuwe beelden van de aanstaande aflevering die voor het eerst geregisseerd is door Fast & Furious-regisseur Justin Lin.

Dwight Johnson had duidelijk goede zin toen hij zijn CineEurope-presentatie op video opnam. Nadat hij zijn geluidsman had belaagd riep hij ons allemaal op toch vooral ook lol te gaan maken en snel de Ramblas op te zoeken. Sorry Rock, we’ve got films to watch….  Als de sfeer op de set van Baywatch net zo aanstekelijk was, kunnen we nog wat verwachten van deze zomerfilm.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180