banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Prijswinnaar Nico Simon wil dat bioscopen curatoren zijn

21 juni 2016

Tijdens de officiële openingsceremonie van CineEurope op maandag 20 juni heeft Utopia’s voormalige CEO Nico Simon de speciale UNIC Achievement Award in ontvangst genomen.

Nico Simon werkte de afgelopen tweeëntwintig jaar als CEO voor de Utopolis Cinemas Group. Hij richtte de Luxemburgse bioscooponderneming zelf op. Utopolis groeide in die jaren uit tot een bioscooponderneming met 93 schermen in twaalf steden verdeeld over vier landen. Vijf bioscopen daarvan waren gevestigd in Nederland. Simon verkocht het bedrijf vorig jaar aan Kinepolis waarmee de Utopia-bioscopen in Zoetermeer, Den Helder, Oss, Emmen en Almere ook in handen van de Belgische onderneming kwamen.

Nico Simon, een gepassioneerde promotor van de Europese film, is nog steeds president van Europa Cinemas. Die organisatie zet zich in voor de vertoning van Europese films in een netwerk van bioscopen en filmtheaters in Europa.

In zijn toespraak zei Simon dat niemand dingen alleen kan bereiken. Hij wilde daarom de teams van Utopia in alle landen bedanken voor hun enorme inzet. Hij gaf ook aan blij te zijn het bedrijf aan Kinepolis te hebben kunnen verkopen. Wijlen Albert Bert van Kinepolis, die bioscopen bouwde waar film kan worden vertoond op een groot doek en met state of the art apparatuur, was een grote inspiratiebron voor Simon, zo erkende hij.

Simon gaf de toehoorders tenslotte mee dat het er niet alleen om gaat dat bioscopen hun klanten in een tijd van big data beter leren kennen, maar dat ze curatoren moeten zijn. Dat is de enige manier om het publiek ook bijzondere films te laten ontdekken, aldus de voormalige CEO.

Nico Simon
Nico Simon       Foto: Tanja van Rooden

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN