banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: smartbusters en ander avontuur bij Fox

22 juni 2016

Van de studio achter films als The Revenant en Birdman mag je best wat avontuur verwachten. En Fox stelde met haar presentatie op CineEurope ook niet teleur. Zonder fysiek aanwezig te zijn eiste Hugh Jackman een hoofdrol op.

Langs de rode loper op weg naar de presentatie van Twentieth Century Fox stond al personeel met dienbladen vol glazen cava klaar. Het vertrouwen in eigen product was dinsdag zichtbaar groot bij de studio die nu al zeven jaar geduldig wacht tot James Cameron de opvolger van Avatar aanbiedt. Bij Fox kunnen ze nog wel wat langer wachten, gezien het aanbod aan projecten die in hoog tempo de revue passeerden.

Zo wordt hard gewerkt aan de 2017-release van War for the Planet of the Apes, het afsluitende deel van de trilogie die worldwide marketing & distribution president Paul Hanneman ‘the smartbuster’ noemde. Regisseur Matt Reeves praatte ons via video bij, en toonde wat footage van onder meer Woody Harrelson als generaal die het apenleger probeert te verslaan.  

Harrelson dook ook weer op in de titelrol van Wilson, een stripverfilming van Fox Searchlight over een middelbare neuroot die veel te eerlijk is voor zijn eigen bestwil. Searchlight was nadrukkelijk in Barcelona aanwezig met een reeks projecten die zich komende maanden in de filmhuizen moeten gaan bewijzen. Veel wordt bijvoorbeeld verwacht van The Birth of a Nation, een drama over een opstandige zwarte dominee ten tijden van de Amerikaanse slavernij.

Ras speelt ook een grote rol in de film waarvoor Fox een grote naam had ingevlogen. Tot ieders verrassing kwam Pharrell Williams het podium op om als producent Hidden Figures aan te prijzen. Het is een verhaal over drie zwarte vrouwelijke wiskundigen die NASA in de jaren zestig hielpen om de eerste Amerikaan de ruimte in te krijgen.

Natuurlijk werden er ook volop popcornfilms getoond. Ridley Scott mocht in een filmpje vertellen waar zijn laatste Alien: Covenant over gaat, Michael Fassbender plugde op video de door hem zelf geproduceerde gamebewerking Assassin’s Creed en er waren spectaculaire beelden van Tim Burtons Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Hugh Jackman gaat na zestien jaar afscheid nemen van zijn Wolverine-creatie, maar niet na nog eenmaal de klauwen aan te trekken in wat hier Untitled Wolverine Movie heette. Die naam wordt vast nog aangepast…    

Fox wilde dolgraag meer vertellen over de musical over legendarische circusdirecteur P.T. Barnum, The Greatest Showman on Earth. Maar ja, er is nog geen shot van gedraaid. En dus trok jonge regisseur Michael Gracey de stoute schoenen aan en praatte een half uur lang de complete film aan elkaar met slechts ontwerpschetsen op de achtergrond. Hij liet ook beelden zien van Jackman die ondanks een pas ondergane kankerbehandeling de longen uit zijn lijf zingt tijdens een repetitie. ‘And that is why Hugh Jackman is the greatest showman on earth,’ was het commentaar van Gracey. Hij zou zo maar eens gelijk kunnen hebben.

Pharrel
Pharrell Williams (foto: Tanja van Rooden)

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180