banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: stilstaan bij twintig jaar Kinepolis

22 juni 2017

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat de Belgische bioscoopfamilies Bert en Claeys fuseerden tot de beursgenoteerde onderneming die we nu kennen als de Kinepolis Group. Aangezien de huidige co-CEO Joost Bert tevens een van de founding fathers is van het evenement dat uitgroeide tot CineEurope, werd op de derde dag van de vakbeurs op feestelijke wijze stilgestaan bij die mijlpaal.

Met 49 bioscopen in zeven landen, waaronder Nederland, behoort Kinepolis tot een van de meest bepalende bioscoopketens van Europa. Afgelopen jaar gingen er bijna vierentwintig miljoen mensen naar de film bij Kinepolis.

De CEO’s Eddy Duquenne en Joost Bert werden door Bob Sunshine in de spotlight gezet. Hij roemde het tweetal en haalde daarbij gelijk nog enkele herinneringen op aan Bert Senior, de man die niet alleen het lef had om te investeren in bioscopen op het moment dat iedereen dacht dat die ten onder zouden gaan, maar die ook de visie had om innovatieve multiplexen en zelfs megabioscopen te bouwen.

De CEO’s Eddy Duquenne en Joost Bert werden door Bob Sunshine in de spotlight gezet.

Op de derde dag werd op feestelijk wijze stil gestaan bij deze mijlpaal.

 

 

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)