banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Studiopresentatie dag 4

26 juni 2015

De laatste dag alweer in Barcelona. Lionsgate Motion Pictures Group, Uni France Films en EuropaCorp gaven presentaties van hun komende releases.

Lionsgate Motion Picture Group
Voor de studio traden Chairmen Patrick Wachsberger en Rob Freidman voor het voetlicht. Lionsgate gaat in Nederland via Independent Films dit jaar nog grote releases uitbrengen. Eerst is daar op 8 oktober Sicario. De film werd na afloop van de presentatie vertoond maar tijdens de presentatie kregen we alvast de internationale trailer te zien. De film, met in de hoofdrollen Emily Blunt, Josh Brolin en Benicio Del Toro werd geregisseerd door Dennis Villeneuve en als je weet dat Sicario Hitman betekent heb je een goed beeld waar de film over gaat.

We kregen de footage te zien van The Last Witch Hunter, de actie/fantasy film van Breck Eisner. Vin Diesel vertelde on screen zijn ervaringen tijdens het filmen en dat hij erg blij was eindelijk in een film te mogen spelen met zijn grote vriend Michael Caine. Independent Films brengt de film op 22 oktober uit in de Nederlandse bioscopen.

CineEurope Lionsgate presentatie

The Hunger Games: Mockingjay - part 2.

18 november in de Nederlandse bioscopen. Jennifer Lawrence eist haar plek weer op in dit afsluitende deel van de franchise. Distributeur, natuurlijk: Independent Films.

De footage van de komische familiekerstfilm mochten we ook al bekijken. We Love the Coopers heeft nog geen releasedatum in Nederland, maar december lijkt het uitgelezen moment. Diane Keaton, Ed Helms, John Goodman, Alan Arkin.

In 2016 is de eerste film van Lionsgate die wordt uitgebracht Point Break, een duizelingwekkende actiefilm van Ericson Core. Edgar Ramirez, Luke Bracey, Ray Winstone en Teresa Palmer in adembenemende stunts op snowboards, surfboards en in de lucht. Dutch FilmWorks brengt de film op 7 januari uit.

Gods of Egypt wordt weer door Independent Films uitgebracht en wel op 11 februari. We zagen de sneakpeak met Gerard Butler in de hoofdrol onder regie van Alex Proyas.

Independent Films brengt Now you see me 2 uit in de zomer van 2016. Regie: John M. Chu en in de belangrijkste rollen zijn te zien Jesse Eisenberg, Daniel Radcliff en Woody Harrelson. Actie/ thriller en komedie.

De sneakpeaks die we verder zagen hebben nog geen releasedatum in Holland maar dat zal niet lang op zich laten wachten.

Van The Last Face zagen we al de preview. Sean Penn regisseert Javier Bardem, Charlize Theron en Jean Reno.

Deep Water Horizon van regisseur Peter Berg is ook nog in post production. Mark Wahlberg zien we tijdens een dramatisch ongeluk op een olieplatform. Naar een waar gebeurd verhaal.

Tenslotte kregen we van regisseur J.A. Bayona nog een enthousiaste presentatie van zijn nieuwe film A Monster Calls. een coming-on-age story in live action. Liam Neeson, Sigourney Weaver, Felicity Jones en nieuwkomer Lewis MacDonalds in het najaar van 2016 in release.

Ook John Wick 2 is in post production en we zagen Keanu Reeves in de sneakpeak van het vervolg op het eerste deel.

LaLaLand van Damien Chazelle laat Ryan Gosling en Emma Stone in de hoofdrollen zien. Maar voordat deze film in de bioscopen te zien zal zijn is het al 2017 en in de tussentijd is er nog van alles mogelijk.

Met de vertoning van Sicario werd de presentatie van Lionsgate afgesloten.

De middagpresentatie was in handen van uniFrance films en EuropaCorp. Voor EuropaCorp was het de eerste keer dat ze CineEurope bezochten.


uniFrance films
President uniFrance films Jean-Paul Salome verzorgde de presentatie van de organisatie die Franse films in het buitenland promoot. Van drie titels waarvan we een preview zagen is inmiddels de Nederlandse releasedatum bekend.

La Tete Haute wordt op 2 juli uitgebracht door September Film. De film opende dit jaar het filmfestival in Cannes. Catherine Deneuve in de hoofdrol samen met Benoit Magimel. De regie is van Emmanuelle Bercot.

Ook door September Film wordt Le Petit Prince ( De kleine prins) uitgebracht en wel op 23 juli. De regie van deze animatiefilm is van Mark Osborne. De Nederlandse stemmen zijn van Bram van der Vlugt, Ruben Nicolai. Loretta Schrijver en Jada Borsato.

Valley of Love brengt Isabelle Huppert en Gerard Depardieu na 35 jaar weer samen op het witte doek in een dramatisch verhaal onder regie van Guillaume Nicloux. Contact Film brengt de film op 23 juli.

Lumiere brengt op 6 augustus Trois Souvenirs de ma Jeunesse uit, een film van Arnaud Desplechin met Mathieu Amalric. De titel van de film zegt genoeg.

Deze films hebben dus vooralsnog een Nederlandse distributeur gevonden en hebben een releasedatum, maar uniFrance Films liet nog meer product zien.

The Measure of a Man heeft Gouden Palmwinnaar Vincent Lindon in de leidende rol al was zijn Gouden Palm dit jaar dan niet voor deze film.De regie is van Stephane Brize.

Mon Roi is geregisseerd door Maiwenn en heeft Vincent Cassel en Emmanuelle Bercot in de voornaamste rollen. Deze laatste ontving in Cannes dit jaar de gedeelde Gouden Palm Beste Actrice.

De komedie Serial teachers 2 / The best worse Teachers, Family for rent met Benoit Poelvoorde, ook een komedie, Microbe & Gasoline van Michel Gondry, Ice and the Sky, een documentaireachtige film over een poolreiziger die ziet hoe alles verandert door de klimaatomstandigheden / regie Luc Jacquer, het ontroerende Belle & Sebastian: the Adventure continues met de jonge Tcheky Karyo in de hoofdrol.

En tenslotte was daar een lange preview van de film Chocolat met, wie kent hem niet na Intouchables, Omar Sy in de hoofdrol. Een dramatische komedie.

Het lijkt heel waarschijnlijk dat een aantal van deze films Nederland nog wel zal gaan bereiken.

EuropaCorp
EuropaCorp is een van de belangrijkse filmproducenten van Frankrijk en Europa. Opgericht in 1999 met activiteiten in filmproductie, filmmaken en filmdistributie, home entertainment, vod en tv. Oprichter is Luc Besson die in 2010 Christophe Lambert aanstelde als CEO. De laatste vijftien jaar heeft de maatschappij meer dan 90 films ge(co)produceerd en gedistribueerd waaronder de Taken-trilogie en de Transporter-serie.

Dit was de eerste keer dat EuropaCorp CineEurope aandeed om te vertellen wat er de komende jaren van de studio verwacht gaat worden. Het streven is twee tot acht films per jaar uit te brengen. De presentatie donderdagmiddag was in handen van CEOs Kyle Davies en Fabrice Denizot. We zagen previews en sneakpeaks van de volgende films:

De actiethriller The Transporter Refueled wordt in september uitgebracht. Een Frans-Chinese coproductie en vierde in de rij van de Transporter franchise. De film wordt geregisseerd door Camille Delamarra en heeft een internationale cast. Luc Besson zelf stond aan de basis van deze immens populaire franchise.

Shut In staat voor 2016 op de planning. Een psychologische thriller met Naomi Watts en Oliver Platt in de hoofdrollen. Regie: Farren Blackburn.

The Lake is een Navy SEALS’ actiethriller, geregisseerd door Steven Quale en geschreven door Luc Besson en Richard Wenk. Sullivan Stapleton, J.K. Simmons in de voornaamste rollen en ook onze eigen Sylvia Hoeks heeft een rol in de film.

Warrior’s Gate is een Frans-Chinese coproductie die ook voor 2016 gepland staat. Gebaseerd op videogames en –gamers. Regie: Matthias Hoene met Mark Chao, Ni Ni, Uriah Shelton en Francis Ng in de internationale cast.
De film wordt momenteel gedraaid in China en Canada.

Ook wordt gewerkt aan een film over drugsbaron Pablo Escobar. Naar het boek dat diens echtgenote over hun leven schreef. Javier Bedem zal de titelrol gaan vertolken en zijn echtgenote Penelope Cruz speelt ook zijn filmechtgenote. De titel: Escobar.

Tenslotte was er nog een sneakpeak van een franchise ook van de hand van Besson. Valerian and the City of a Thousand Planets is nog volop in ontwikkeling en zal pas in juli 2017 uitgebracht geworden. Dane DeHaan en Cara Delevinge in de hoofdrollen. In de Valerian-reeks zijn inmiddels drieentwintig boeken verschenen, graphic novels en dit is het eerste deel wat gefilmd gaat worden.

En zo kwam er een einde aan de productpresentaties CineEurope 2015. Elf stuks, nog nooit presenteerden zoveel studio’s hun aankomende product. Vier dagen vol informatie: CineEurope leeft als nooit tevoren!

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px