banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Studiopresentaties dag 1

23 juni 2015

Na de ochtendsessies was het gisterenmiddag tijd voor de eerste studiopresentaties. Studiocanal mocht de spits afbijten en hiervoor betraden executives Rodolphe Buet en Simon Bobin het podium.

Studiocanal

Allereerst was er aandacht voor The Program, de film die geïnspireerd is door de wielercarrière van Lance Armstrong. Ben Foster neemt de hoofdrol voor zijn rekening en de film wordt geregisseerd door Stephen Frears.

Regisseur Max Joseph vertelde vol enthousiasme over zijn nieuwe film We Are Your Friends met Zac Efron in een van de hoofdrollen. Dutch FilmWorks wordt de distributeur in Nederland en de film wordt op 27 augustus uitgebracht. DJ's en electronic music staan centraal in deze coming of age film.

De nieuwe interpretatie van Shakespeare's Macbeth komt van regisseur Justin Kurzel. We zagen Michael Fassbender in de rol van Macbeth en Marion Cotillard vertolkt in de film zijn vrouw Lady Macbeth.

A Bigger Splash met in de hoofdrollen Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts en Dakota Johnson werd aangekondigd door regisseur Luca Guadagni en de actiethrillers van Studiocanal die ook de revue passeerden waren vervolgens Our Kind of Traitor ( met Ewan McGregor in de hoofdrol) en Bastille Day met Idris Elba.

Als laatste twee films werden de animatie-familiefilms Robinson Crusoe en Early Man aangekondigd. Voor de eerste tekent Wave Animations en Early Man is, na Shaun the Sheep, opnieuw een film van Aartman Animation.

Mister Smith Entertainment

Na een korte break was het David Garrett (CEO Mister Smith) die aankondigde dat in 2016 Roger Waters The Wall in première zal gaan. Roger Waters zelf tekent voor de regie, samen met Sean Evans. Het rockconcert zal te zien zijn met Dolby Atmos geluid.

Vervolgens werden previews getoond van Equals (met Kristen Stewart en Nicholas Hunt), The Man Who Knew Infinity (Dev Patel en Jeremy Irons in de hoofdrollen), Un plus une van regisseur Claude Lelouch en tenslotte Race, gebaseerd op de carrière van atleet Jesse Owens. Stephen James mag hem gestalte geven en voor onze eigen Carice van Houten is ook een rol weggelegd in de film. 

DreamWorks Studios

Voor DreamWorks was het President en COO Jeff Small die de nieuwe film van Derek Cianfrance aankondigde: The Light between Oceans. In de preview waren Michael Fassbender, Alicia Vikander en Rachel Weisz te zien.

Steven Spielberg sprak het publiek 'on screen' toe. Hij start binnenkort met de verfilming van Roald Dahls boek The BFG - The Big Friendly Giant. Vorige week werd het contract met de elfjarige Ruby Barnhill getekend. Als blijkt dat de film een succes wordt is de kans groot dat zij ook in de tweede en derde film te zien zal zijn als het meisje dat een warme vriendschap aan gaat met de grote vriendelijke reus.

Ook A Dog's Purpose, naar het boek van W.Bruce Cameron, wordt verfilmd. Maar liefst vier honden zijn hiervoor in training. Lasse Hallström tekent voor de regie. En tenslotte de bestseller The Girl in the Train van Paula Hawkins. Deze wordt verfilmd met Emily Blunt in de hoofdrol. Met een korte preview van de film werd de presentatie van DreamWorks afgesloten.

Warner Bros. Pictures International

Na de officiële openingsceremonie was het de beurt aan Warner Bros. om de line up van het komende jaar met ons te delen. De presentatie was in handen van Monique Esclavisat en Thomas Molter.

CineEurope 2015Studiopresentatie Warner Bros.

Binnenkort staan in de planning: Magic Mike XXL (2/7 in Nederland), De horrorfilm The Gallows ( 16/7 in NL) en Vacation, de komedie die we op 10 september kunnen verwachten. Uitgebreide footage was er van The Man From U.N.C.L.E. de nieuwe film van regisseur Guy Ritchie die vanaf 20 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. In de hoofdrollen Henry Cavill, Army Hammer en Hugh Grant.

Black Mass brengt Johnny Depp weer op het witte doek, samen met Benedict Cumberbatch en Dakota Johnson. Scott Coopers nieuwste staat voor 17 september in de planning.

The Intern is de nieuwe film van Nancy Myers en in deze komedie zien we Robbert DeNiro en Anne Hathaway     (Nederlandse release 24/9).

De avonturenfilm Pan werd on screen aangekondigd door Hugh Jackman. Joe Wright voert de regie en de film wordt rond de herfstvakantie in de Nederlandse bioscopen verwacht.

Ruime aandacht was er ook voor In the Heart of the Sea, de nieuwe avonturenfilm van Ron Howard met Chris Hemsworth die het gevecht met Moby Dick aan moet gaan om te overleven. 10 december in Nederland in première.

Creed, The 33, The Accountant, The Conjuring 2, King Arthur, Tarzan, Batman V Superman: Dawn of Justice zijn films die voor 2016 op de rol staan en ook het vervolg op Lego de film kan niet uitblijven.

Warner Bros. vertoonde 's avonds de komedie Vacation en daarmee kwam een einde aan een lange eerste CineEurope dag.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird