banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Studiopresentaties dag 2

25 juni 2015

Op dinsdag presenteerden Universal Pictures International en 20th Century Fox hun upcoming product in Barcelona.

Universal Pictures International
Dinsdagochtend betreden voor Universal Pictures International Niels Swinkels ( EVP International Distribution) en Simon Hewlett (EVP International Marketing) het podium.

De eerste film die wordt aangekondigd is Trainwreck van regisseur Judd Apatow. Samen met hoofdrolspeelster Amy Schumer spreekt hij on screen het publiek toe en krijgen we een stuk van zijn nieuwe komedie te zien.
27 augustus verwacht in de Nederlandse bioscopen.

De trailer van Straight outta Compton volgt. De film neemt ons mee naar de beginjaren van hip hop en rap.
F. Gary Gray is de regisseur en de belangrijkste rollen worden vertolkt door O'Shea Jackson jr. Paul Giamatti en Ice Cube. 3 september verwacht in de Nederlandse bioscopen.

Voor de komedie Sisters spreken Tina Frey en Amy Poehler ons toe vanaf de screen. De film van regisseur Jason Moore zal in Nederland pas te zien zijn in februari 2016.

By the Sea is de nieuwe regieuitdaging van Angelina Jolie. Zij en echtgenoot Brat Pitt spelen een echtpaar dat in een Frans provinciestadje veel moet verwerken. Verwachte releasedatum: 26 november.

De volgende aankondiging en trailer is voor de film Steve Jobs waarvoor Danny Boyle voor de regie tekent. Michael Fassbender kruipt in de huid van Jobs. Januari 2016 in Nederland te zien.

Ride Along 2. Kevin Hart opnieuw in de komedie van Tim Story. Begin volgend jaar verwacht in Nederland.

Illumination Entertainment (ook verantwoordelijk voor onder andere Minions ) is de studio die nu werkt aan de familie animatiefilm The Secret Life of Pets. Wordt in de zomer van 2016 in de bioscopen verwacht.

Van Legendary Studios komt in december de horror komedie Krampus uit onder regie van Michael Dougherty.

Een uitgebreide presentatie was er voor de nieuwe film van Guillermo Del Torro. Hij betrad zelf het podium om ons enthousiast over zijn nieuwe film Crimson Peak te vertellen. Dit deed hij aan de hand van drie scènes uit de film. Mia Wasikowska heeft de hoofdrol in deze horrorfilm. Andere rollen zijn weggelegd voor Jessica Chastain en Tom Hiddleston. De film wordt half oktober in Nederland verwacht.

Tijdens de lunch werd Del Torro geëerd als Filmmaker of the Year.

Regisseur M. Night Shyamalan was de volgende die zijn nieuwe film The Visit aan mocht kondigen. Hij vertelde ons vanaf het witte doek bevlogen over deze nieuwste thriller van zijn hand. De trailer volgde en de film wordt in Nederland half september verwacht.

Voor het publiek dat Pitch Perfect erg kan waarderen is er een nieuwe film op komst. Jem & The Holograms met Audrey Peeples in de leading role van muzikant en zangeres. Regie: Jon M. Chu.

Balthasar KormakurRegisseur Balthasar Kormakur op het podium in Barcelona

Voor de aankondiging van de Working Titlefilm Everest betraden Working Title's Tim Devan en de IJslandse regisseur Balthasar Kormakur het podium. Het maken van de film, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, heeft vijftien jaar in beslag genomen en de film werd onder zware omstandigheden opgenomen. Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes en Jake Gyllenhaal zijn te zien in de hoofdrollen en de film wordt op 17 september in Nederland uitgebracht.

Oscarwinnaar Eddie Redmayne en regisseur Tom Hooper kamen met een speciale boodschap voor hun nieuwe film The Danish Girl, een lovestory die zich afspeelt in het Kopenhagen van begin twintigste eeuw. Alicia Vikander is te zien als Redmaynes grote liefde en zagen we ook niet even Matthias Schoenaerts in beeld?

Hail, Ceasar! De nieuwste film van de Coen Brothers wordt in februari 2016 verwacht. Een korte terugblik was er voor de zestien films die door toedoen van de Coens het levenslicht zagen. Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Tilda Swinton, Channing Tatum, Scarlett Johansson en Jonah Hill, vanaf begin volgend jaar te zien in de bioscopen en filmtheaters.

Uiteraard kondigde Universal Pictures nog veel meer titels aan die in productie zijn voor 2016 en far beyond. The Huntsman, Bad Neighbours 2, Warcraft, Bourne ( uiteraard weer met Matt Damon in de titelrol), The Mena met Tom Cruise en Fifty Shades of Darker. Maar dan is het inmiddels al 2017.

Na deze uitgebreide presentatie was het tijd voor de grote avonturenfilm op de top van de wereld: Everest.

20th Century Fox
De avondpresentatie was in handen van 20th Century Fox executives Paul Hanneman en Tomas Jegeus.
De Foxpresentatie begon met een slide waarin een aantal acteurs en regisseurs en een actrice hun liefde voor film betuigden en vol enthousiasme spraken over hun eerste bioscoopervaringen en hun favoriete bioscoop.

De eerste film die gepresenteerd werd was de actiethriler Hitman, Agent 47 van Aleksander Bach met Rupert Friend in de titelrol. Op 3 september in Nederland verwacht.

Viktor Frankenstein volgde. Daniel Radcliffe speelt in deze nieuwe Frankenstein en wat dat betekent zullen we in Nederland kunnen zien vanaf begin oktober. Paul McGuigan regisseert.

Fantastic 4 komt deze zomer ook in Nederland uit. Scifi van Josh Trank.

De footage van de films die volgden zijn van films die nog volop in productie zijn. Deadpool wordt in februari verwacht en Gambit met Channing Tatum pas in oktober.

Bryan Singer sprak ons toe vanaf de set in Montreal waar men begonnen is met de opnamen van X-Men Apocalypse: The Saga Continues.

In de zomer van 2016 wordt Independence Day 2 verwacht van regisseur Roland Emmerich. Ook in die zomer de nieuwe Ice Age-film, nummer 5 in de zeer succesvolle reeks. Ice Age on cours.

Terug naar 2015: eind november zal Ridley Scotts nieuwe film The Martian op het grote scherm te zien zijn. We zien Matt Damon in de rol van een astronaut die moet zien te overleven nadat hij op Mars is achtergebleven.

De nieuwe film van Oscarwinnaar Alejandro Gonzalez Inarritu (Birdman) heet The Revenant en wordt 14 januari in Nederland verwacht. Inarritu vertelde bevlogen over de lange opnametijd in Canada waar old school werd gefilmd. Tom Hardy en Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen.

Fox Searchlight
Searchlights Rebecca Kearey betrad het podium en liet een slide zien van de Searchlight films van de afgelopen twintig jaar. Films die ontroerden en ons hebben verrast.

De titels die we de komende tijd van de studio kunnen verwachten zijn onder andere Me and Earl and the Dying Girl, winnaar van het Sundance Film Festival. In november dit jaar zal in Nederland ook te zien zijn He named me Malala, een documentaire die David Guggenheim heeft gemaakt over de jonge Nobelprijswinnares Nalala Yousafzai.

Van de bestseller Brooklyn is ook een film gemaakt met Saoirse Ronan in de hoofdrol. Table 19 is in postproductie. We zagen de footage met Anna Kedrick in de komische hoofdrol. 

DreamWork Animation
We kunnen hem niet missen tijdens CineEurope: Jeffrey Katzenberg. De nieuwe animatiefilm die de studio uit gaat brengen is het vervolg op de succesvolle Kung Fu Panda reeks. Katzenberg liet aan acteur Jack Black de presentatie over die al rappend het podium betrad. Vol verve vertelde hij wat ons in deel drie te wachten staat. Vanaf 13 april in de Nederlandse bioscopen.

20th Century Fox
Terug naar de mannen van 20th Century Fox. De legendarische Eddie the Eagle krijgt een film. Taron Egerton neemt de titelrol voor zijn rekening en naast hem zijn in de film ook Hugh Jackman en Christopher Walken te zien. Regie: Dexter Fletcher en de verwachte releasedatum in Nederland is eind april 2016.

Keeping up with the Joneses is de nieuwe komedie van Greg Mottola en wordt ook in april verwacht. Zack Galifanakis in de hoofdrol.

En weer een vervolg op een succesvolle animatiereeks: Alvin gaat met zijn Chipmunks op roadtrip en wat dat betekent kunnen we in februari 2016 gaan zien: Alvin and the Chipmunks: Road Trip luidt de originele titel.

Paper Towns is de verfilming van het boek van John Green (The Fault in Our Stars): 30 juli in de Nederlandse bioscopen.

En dan weer naar de futuristsiche wereld van Maze Runner: Scorch Trials, het vervolg op het succesvolle eerste deel. Vanaf 24 september in de Nederlandse bioscopen te zien.

Joy is de nieuwe film van David O.Russell en verhaalt over een disfunctionele familie. We zien Jennifer Lawrence in de hoofdrol, samen met Bradley Cooper en Robbert DeNiro, geen onbekende combinatie. Verwachte releasedatum: 7 januari 2016.

En weer sprak Steven Spielberg ons toe vanaf het witte doek en vertelde over zijn nieuwe film Bridge of Spies met Tom Hanks in de leading role van Sovjet spion die jarenlang een onopvallend leven leidde zonder dat iemand zijn achtergrond kende. 15 oktober releasedatum Nederland.

20th Century Fox CineEurope Barcelona20th Century Fox executives Paul Hanneman en Tomas Jegeus

Aan het slot van de 20th Fox presentatie werden we verrast door het spetterende optreden van een dancegroep wat de inleiding was naar de presentatie van The Peanuts Movie. Een nieuwe generatie gaat verrast worden door Snoopy en Charlie Brown en hun kleine vriendjes. Deze familie animatiefilm wordt Fox' kerstfilm in de Nederlandse bioscopen.

Het afsluitende feest was in Peanutsstijl met ook daarbij nog een paar enerverende optredens van de dansgroep terwijl buiten in de stad en op het strand het feest van St. Juan in volle hevigheid losbarstte.

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px