banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Studiopresentaties dag 3

26 juni 2015

In aanloop naar de productpresentatie van Paramount kregen we een korte presentatie van IMAX' CEO's Andrew Cripps en Greg Foster. gevolgd door een reel van recente films die in IMAX-formaat werden uitgebracht. IMAX sloot onlangs een deal met theaters in Nigeria en andere Afrikaanse landen en films in IMAX-formaat kunnen alsmaar meer rekenen op groeiende belangstelling.

Paramount Pictures International
Paramounts Co President International Marketing & Distribution Marc Viane was de presentator van de productpresentatie en hij nam ons mee naar het aankomend product van de studio.

Uiteraard waren de verwachtingen hooggespannen voor de blockbusters die nog deze zomer gepland staan. Afgelopen weekend ging in Berlijn Terminator: Genisys in premiere en de recensies liegen er niet om. Arnie is back!!! 9 juli in de Nederlandse bioscopen.

Ook Mission: Impossible Rogue Nation wordt deze zomer een van de blockbusters wereldwijd. In Nederland kunnen we vanaf 30 juli Tom Cruise in actie zien en we kregen alvast een stevige voorproef van de film. De film werd opgenomen in Londen, Wenen en Marokko en de regie is weer in handen van Christopher McQuarrie. Cruise wordt geflankeerd door Jeremy Renner, Ving Rhames, Simon Pegg en Alec Baldwin, geen onbekende namen in deze succesvolle M:I-franchise.

Wat kunnen we nog meer van Paramount verwachten?

Viane kondigde de nieuwe Paranormal Activity-film aan die in 3D zal worden vertoond. Paranormal Activity: Ghost Dimension zal vanaf 22 oktober te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Put on your glasses!

Rings is ook een horrorfilm en wordt 3 december uitgebracht in Nederland. F. Javier Gultherrez is de regisseur.

Nog meer horror: enthousiast vertelde Viane over de nieuwe zombie/horror komedie. Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, zoals de volledige titel luidt, staat gepland voor 24 december. Zombies, horror en komedie: Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn. Christopher London tekent voor de regie en Sarah Dumont, Tye Sheridan, Joey Morgan en Logan Miller zien we in de belangrijkste rollen. En kwam daar ook niet even Arnold Schwarzenegger voorbij....?

Het is niet alles actie, zombies en horror wat bij Paramount de klok slaat. In 2016 kunnen we ook komedies en familie/animatiefilms verwachten. De spits wordt in januari afgebeten door Daddy's Home (21/1) van Sean Anders. Will Ferrell en Mark Wahlberg in de hoofdrollen en denk hierbij aan een Meet the Parents-achtige film.

Zoolander 2 van en met Ben Stiller die geflankeerd wordt door Owen Wilson belooft weer een hilarische komedie te worden.

Eind februari volgt de grote spektakelfilm Ben Hur van regisseur Timur Bekmambetov.

In het animatiegenre kregen we previews te zien van Monster Trucks van regisseur Chris Wedge ( 3 maart in NL) en van Capture the Flag, een spannende animatie komedie voor de jonge jeugd.

En toen was het tijd voor Terminator: Genisys.

Walt Disney Studios Motion Picture International
De woensdagmiddag is traditiegetrouw voor Disney. Executive Vice President Dave Hollis betrad het podium om ons mee te nemen naar de line up voor de rest van het jaar en verder.

Onder de paraplu van Disney worden ook de films uitgebracht van Pixar, Disney Animation, Marvel en Lucas Film.

Pixar komt deze zomer (15 juli) met Inside Out / Binnenstebuiten van regisseur Pete Docter. De film ging officieel in premiere tijdens het Cannes filmfestival en is inmiddels in Amerika geweldig geopend.

Finding Dory wordt in de zomer van 2016 verwacht en we zien de bekende karakters uit Finding Nemo weer terug in deze familie animatiefilm.

Disney Animation
De eerste film van Disney Animation die we Nederland te zien gaan krijgen is The Good Dinosaur van regisseur Bob Peterson. De film wordt eind november in de Nederlandse bioscopen verwacht. We kregen uitgebreide footage te zien van deze film zoals we hem uit de Disney Studio's verwachten.

Zootropolis wordt in februari 2016 in Nederland verwacht en ook van deze film kregen we een uitgebreide preview.

Later in 2016 volgt Moana, het verhaal van een meisje dat een speciale band heeft met de zee. 

Walt Disney Studios
Eind januari verwachten we in Nederland The Finest Hours een heroïsche film over een spectaculaire reddingsactie gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Regie Craig Gillespie en Chris Pine in de hoofdrol.

Eind april volgt The Jungle Book. Deze live action film naar het klassieke verhaal van Kipling is in een nieuw jasje gestoken. Regisseur Jon Favreau gunde ons een bik achter de schermen van het maakproces.

Op 1 juni 2016 zal in ons land ook te zien zijn Alice in Wonderland: Through the Looking Glass. Tim Burton produceert nu en laat de regie over aan James Bobin. Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway en in de rol van Alice deze keer Mia Wasikowska.

Marvel Studios
Als eersten mochten wij in Barcelona de volledige versie van Ant-Man zien. De film komt op 23 juli in de Nederlandse bioscopen en werd geregisseerd door Peyton Reed. Paul Rudd is de man die het spectaculaire Ant-Man uniform mag aantrekken om samen met Hayley Atwell en Michael Douglas de wereld te beschermen tegen een nieuwe generatie van bedreigingen.

Captain America: Civil War wordt in de eerste helft van 2016 verwacht. Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson en Chris Hemsworth in dit nieuwe sciencefiction avontuur van Marvel.

Doctor Strange gaat eind 2016 gereleased worden en we kregen een footage te zien met Benedict Cumberbatch in de titelrol.

Lucas Film
En natuurlijk hadden we gehoopt op een lange preview van Star Wars: The Force Awakens maar de studio laat ons voorlopig nog in spanning zitten. De sneakpeak is er maar we zullen nog even moeten wachten tot de film op 16 december in Nederlandse premiere gaat. De regie is van J.J. Abrams en we zien de 'oude' bekenden weer terug: Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fisher.

Na de presentatie met de uitgebreide previews was het dan tijd Ant-Man voor de eerste keer aan het publiek te vertonen. 

Sony Pictures Entertainment
De avond was voor Sony en de presentatie was in handen van executives Rory Bruer, Josh Greenstein en Steven O'Dell.

Heel verrassend werd begonnen met een uitgebreide preview van de nieuwe Bondfilm Spectre. Bondgirl Naomie Harris was speciaal naar Barcelona gevlogen om te vertellen over de film en de spectaculaire plaatsen waar de film is opgenomen. Daniel Craig opnieuw in de rol van 007, geflankeerd door Monica Bellucci, Lea Seydoux, Ralph Fiennes en Ben Whishaw. Spectre zal gereleased worden op 6 november.

Een uitgebreide preview was er ook van de film Pixels van regisseur Chris Columbus die op 20 augustus in de Nederlandse bioscopen wordt verwacht. In Pixels wordt de aarde aangevallen door buitenlandse wezens die zich hebben vermomd als oldschool videogame figuren zoals Pac-man.

Ricki & The Flash van Jonathan Demme wordt in Nederland uitgebracht op 3 september. Meryl Streep als rockchick met dochter Mamie Gummer als haar ongelukkige (film)dochter.

CineEurope SonyJoseph Gordon-Levitt en regisseur Robert Zemeckis

Verrassend was het dat regisseur Robert Zemeckis samen met acteur Joseph Gordon-Levitt het podium betrad om over de nieuwe film The Walk te vertellen. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de Franse koorddanser Philippe Petit en zijn poging om de Twin Towers over te steken in het jaar 1974. Gordon-Levitt vertelde dat Philippe Petit hem zelf had getraind om op de been te blijven op het koord. Vanaf 1 oktober zal de film in Nederland te zien zijn.

19 november wordt The Lady in the Van uitgebracht met Dame Maggie Smith in de leading role. Gebaseerd op het veelverkochte boek. Regie: Nicholas Hytner. We zagen een uitgebreide preview van de film.

X-Mas komt op 3 december uit. Komedie van Jonathan Levine met Lizzy Caplan, Seth Rogen en Joseph Gordon-Levitt in de belangrijkste rollen.

Verwacht in 2016 en verder: The Fifth Wave van regisseur J. Blakeson wordt eind januari verwacht. Avontuur, spanning en science fiction. Footage was er ook van Concussion, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal met Will Smith in de hoofdrol. En van Money Monsters geregisseerd door Jodie Foster met Julia Roberts in de hoofdrol.

Sacha Baron Cohen introduceerde via een video zijn nieuwe film Grimsby die in maart in Nederland in premiere gaat. Een film zoals je hem van Baron Cohen kunt verwachten. Regisseur is Louis Leternier.

In de zomer ook tijd voor de nieuwe Ghostbusters van de hand van regisseur Paul Feig. Kristin Wiig en Melissa McCarthy in de belangrijkste rollen van deze actiekomedie.

Regisseur Ang Lee zit middenin de opnamen van Billy Lynn's Long Halftime Walk en vertelde on screen dat hij filmt in 120 fps een nog niet eerder gebruikte manier van filmen. Het resultaat zal eind 2016 te zien zijn. Kristen Stewart, Vin Diesel en Garrett Heidlund.in de belangrijkste rollen. 

Sony Animation
Twee nieuwe films kunnen we uit de studio verwachten. Allereerst Hotel Transylvania 2, op 8 oktober in de Nederlandse bioscopen, en in de zomer van 2016 komt Angry Birds uit.

En wie kwam aan het eind van de lange presentatieavond al zingend het podium op....? We zagen het hem deze week al eerder doen: Jack Black! Hij kondigde Goosebumps aan, een film gebaseerd op de razenpolulaire boekenreeks.

Goosebumps werd tevens de afsluiting van weer een volle CineEuropedag waarin de major studio's ons veel hebben laten zien van hun komende films.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180