banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: UNIC start mentorprogramma vrouwelijk toptalent

23 juni 2017

Op de slotdag van CineEurope onthulde UNIC de details van het mentorprogramma dat ertoe moet leiden dat meer vrouwen een topfunctie kunnen gaan bekleden in de bioscoopsector.

Het programma houdt in dat zes jonge vrouwen uit de Europese bioscoopindustrie een jaar lang intensief begeleid gaan worden door een groep vrouwelijke executives met ervaring. Het project begint als een pilot. Die duurt een jaar.

De mentors die het toptalent gaan begeleiden zijn de Zwitserse Edna Epelbaum (exploitant en president van de Zwitsere bioscoopexploitantenvereniging), Montse Gil (general manager Paramount Pictures in Spanje), Veronica Lindholm (managing director Finse Finnkino), Corinne Thibaut (Coca-Cola), Dee Vassili (HR-directeur  VUE Entertainment) en Michelle Walsh (COO VOX Cinemas in de Verenigde Arabische Emiraten).

De dames in kwestie die begeleid gaan worden zijn: Georgina Broadhurst (head of corporate sales & advertising bij Vue Entertainment), Maria Galvez (director of operations and head of HR bij Yelmo Cines), Magdalena Lewicka, (finance en reporting director van Multikino S.A), Sandrine Liscia (theatermanager bij Cinepel in Neuchâtel), Lucie Morvan (executive assistant bij Yorck-Kino) en Gráinne Peat (beleidsexecutive bij UK Cinema Association).
Volgens UNIC's Phil Clapp is het niet alleen 'a matter of fairness', maar ook belangrijk voor de groei van de industrie en 'better governance'. Hij voegde daar nog aan toe: 'We don’t pretend it will be all of the answer. But we hope it will be a beginning.'

UNIC's Phil Clapp kondigde mentorprogramma al tijdens de opening van CineEurope aan.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN