banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: voetbal en films strijden om aandacht

18 juni 2016

Aanstaande maandag begint de vijfentwintigste editie van CineEurope, de grootste vakbeurs voor de bioscoopsector in Europa. Naar verwachting circa 3.500 bioscoopondernemers en hun werknemers, filmdistributeurs en toeleveranciers komen gedurende vier dagen samen in het Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

Er komt dit jaar een recordaantal van twaalf studio’s naar Barcelona om exploitanten een exclusief overzicht te geven van aankomende films in de vorm van trailers en clips. Daaronder bevinden zich naast de grote Hollywood studio's als 20th Century Fox, Disney en Universal onder meer MisterSmith Entertainment, UniFrance en StudioCanal.

Universal Pictures vertoont The Secret Life of Pets tijdens CineEurope.

Daarnaast vertonen vier studio's een film. Dat is minder dan gebruikelijk. Het heeft te maken met het EK Voetbal. Elk jaar als er een groot voetbaltoernooi plaatsvindt komt de organisatie tegemoet aan de wens van de exploitanten en worden voetbalwedstrijden live uitgezonden.

De films die wel worden vertoond volgens de huidige planning zijn de horrorfilm Lights Out van Warner Bros., The Secret Life of Pets van Universal (in Nederland: Huisdierengeheimen), Nerve van Lionsgate (in Nederland uit te brengen door Independent Films) en MisterSmith Entertainments The BFG. In Nederland wordt die film uitgebracht door Entertainment One onder de titel De GVR.

CineEurope wordt georganiseerd door de FilmExpoGroup in samenwerking met UNIC, de Europese belangenorganisatie voor bioscoopondernemingen. CineEurope duurt tot en met 23 juni aanstaande.

Holland Film Nieuws zal als mediapartner van CineEurope elke dag verslag doen van de bioscoopconventie vanuit Barcelona.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird