Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineEurope: Warner staat nog maar aan begin van DC offensief

21 juni 2016

Warner Bros. gaat de komende vijf jaar tien films uitbrengen die hun origine hebben in het DC Comics-universum. Niet zo gek dus dat op de CineEurope de superhelden goed vertegenwoordigd waren in de showcase van de studio.

Warner mocht de eerste beursdag afsluiten, en deed dat op daverende wijze. De grote zaal puilde uit er werd gratis bier uitgedeeld, maar dat was strikt genomen niet eens nodig gezien de algehele opwinding die al heerste. Natuurlijk had DC een centrale plek in de show, met uitgebreide featurettes rond de twee aanstaande superheldenfilms, Suicide Squad en Wonder Woman. Er konden glimpen opgevangen van The Flash, Justice League en Aquaman en WAG deed van zich spreken.

Eh, WAG? Warner Animation Group, de animatiestudio die zoveel succes had met The Lego Movie. En het geliefde speelgoed komt nadrukkelijk terug, met een filmversie van de tv-hitserie Ninjago en met The Lego Batman Movie (2017), waarin we zowel Robin als The Joker zagen opduiken.

Warner afficheert zich als de talent friendly studio, wat zich nadrukkelijk manifesteerde in de presentatie. Er was nieuw werk van Clint Eastwood (waargebeurd drama Tully), Christopher Nolan (historisch drama Dunkirk), Todd Phillips (oorlogskomedie War Dogs) en Ben Affleck (thriller The Accountant). Regisseur David Yates kreeg misschien wel de meeste speeltijd, maar hij heeft voor de studio dan ook twee enorme producties mogen maken. The Legend of Tarzan met Alexander Skarsgard belooft een compleet nieuwe update van het klassieke avontuur, en Fantastic Beasts and Where to Find Them. En die laatste is natuurlijk niets minder dan de nieuwe J.K. Rowland-verfilming, november in onze bioscopen.

studiopresentatie Warner Bros.Studiopresentatie Warner Bros.   Foto: Tanja van Rooden

lees meer
Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
vacature
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
BannerIjslandBende_2
Banner-HLIV-240x180