banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Cinekid (bijna) van start

15 oktober 2015

Morgen barst Cinekid weer los: het film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd. Van 17 tot en met 23 oktober kunnen kinderen op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam terecht voor de nieuwste films, tv-series, games en installaties. Ook is Cinekid tijdens de herfstvakantie actief in 40 andere steden in het land.

Creatief én kritisch met media om laten gaan. Dat is al jaren het doel van Cinekid. Tijdens het twee weken durende festival zien, ontdekken en beleven meer dan 60.000 kinderen en hun ouders bijzondere jeugdfilms, -documentaires en -televisie. Uiteraard is er ook weer een hoop te beleven en te doen in het MediaLab, een unieke digitale en interactieve speel- en leertuin.  Het thema van het MediaLab is dit jaar Imagine: hoe gebruiken wij technologie om een betere wereld te dromen of aan de werkelijkheid te ontsnappen?

In het Lab staan dit jaar 79 workshops, masterclasses, interactieve installaties en de nieuwste games op het programma. Een paar voorbeelden: in Bungy maak je een vrije val terwijl je geen centimeter beweegt en in DEEP navigeer je jezelf met behulp van je ademhaling door een magische diepzeewereld. En in de masterclass Grime leren met Goosebumps leer je de fijne kneepjes van het vak van de grimeurs van de kindergriezelthriller Goosebumps, die in februari in première gaat.
Nieuwe films zijn er onder andere van Esmé Lammers (Bo), Mischa Kamp (Coupe Confused) en Margien Rogaar (My Giraffe).

Dit alles vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. Maar Cinekid is op meer locaties te beleven. Want in een aantal JT bioscopen worden vijf kindertitels gedraaid. Cinekid On Tour is exclusief te zien in Den Bosch, Eindhoven, Gorinchem, Heerhugowaard, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.
In Amsterdam ging Cinekid voor een aantal basisscholen woensdag al van start met het programma Nu of Nooit!: zes korte films van eigen bodem voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar. 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180