banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Cinekid maakt eerste titels bekend

08 september 2016

Cinekid, het film-, televisie- en nieuwemediafestival voor de jeugd, heeft  de eerste programmatitels van de dertigste editie bekendgemaakt. Het aanbod is al direct divers te noemen.

Zo is er een speciale vertoning van de Stephen King-klassieker Stand By Me. Het jeugddrama werd precies dertig jaar geleden in de bioscoop uitgebracht en is dus net zo oud als het festival.
Speciale aandacht is er dit jaar voor Turkije. Op maandag 17 oktober vertoont het festival onder de noemer Turkse Jongens De blauwe fietsRauf en Young Wrestlers.

In de Beste Kinderfilm Competitie draait Cinekid weer diverse internationale titels zoals de stop-motion animatiefilm Mijn naam is Courgette uit Frankrijk, Tsatsiki, zijn vader en de olijvenstrijd uit Zweden en de avonturenfilm Kom op, ga mee! uit Slovenië.  

Regisseuse Simone van Dusseldorp is gast van het jaar op Cinekid. Naast de vertoning van haar eigen openingsfilm Uilenbal heeft ze een selectie samengesteld van bijzondere jeugdfilms, zoals Edward ScissorhandsZazie in de metroPonyoMijn vader woont in Rio en De nieuwe avonturen van het Molletje.  

Wat betreft televisie valt het programmaonderdeel Tussen Kunst & Kids op en is er aandacht voor online televisie met de YouTube Tutorial Show. In het jaarlijks aanwezige MediaLab kan aan een robotwezen worden gebouwd en  komt in de virtual reality-installatie Treehugger een boom tot leven.

Cinekid vindt plaats van 15 tot en met 21 oktober op het terrein van de Westergasfabriek en in The Movies in Amsterdam. Ook kunnen kinderen tijdens de herfstvakantie in ruim 35 filmtheaters in Nederland terecht voor een speciaal Cinekid-programma. 

 


Wil Wheaton, River Phoenix, Jerry O’Connell en Corey Feldman in Stand By Me / Columbia Pictures

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie