Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Cinekid opent met zes films

02 juli 2015

De 29-ste editie van het filmfestival voor de jeugd gaat op 15 oktober vliegend van start met de vertoning van maar liefst zes korte films. Die komen voort uit Nu of nooit!, een stimuleringsproject van het Mediafonds en Zapp.

De korte films (25 minuten) zijn zeer divers, maar hebben als overkoepelend thema dat ze allemaal handelen over kinderen die zoeken naar hun plaats in de multiculturele samenleving. Zoals bijvoorbeeld in Ki, waarin Yuki in een droom een spannend avontuur beleeft met haar overleden zus. Iets aardser zijn de avonturen van Younes, die in (en op) Koningsdag tot verrassende inzichten komt.

Directeur Sannette Naeyé is er blij mee: ‘De films staan in een lange traditie van gelijksoortige reeksen die jaarlijks bij Cinekid in première gingen. Het Mediafonds en Zapp geven deze makers kansen. Cinekid wil het belang hiervan met deze festival-editie benadrukken.’

Het Cinekid Festival vindt dit jaar plaats van 15 oktober tot en met 1 november op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam plus nog 30 andere steden. Het volledige programma wordt half september bekendgemaakt.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
Banner-HLIV-240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
BannerIjslandBende_2
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
vacature
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)