banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemaCon 2016 Preview

06 april 2016

CinemaCon 2016

Amerikaanse en internationale bioscoopondernemers en -leveranciers ontmoeten elkaar volgende week weer in Las Vegas tijdens de jaarlijkse CinemaCon conventie. Hoewel 2015 het beste bioscoopjaar sinds tijden was, zijn er nog genoeg onderwerpen waar de exploitanten, de Hollywood studio’s en de leveranciers nog een goed gesprek over kunnen voeren. We zetten er enkele op een rij.

The Screening Room. De dienst die nieuwe bioscoopreleases wil streamen naar de huiskamer stuit momenteel op verzet van (vooral) exploitanten en filmstudio’s. Maar de initiatiefnemers komen naar CinemaCon om met alle betrokkenen in discussie te gaan.

China. Wanda is eigenaar van Amerika’s op één na grootste bioscooponderneming (AMC), dat ondertussen heeft aangekondigd Carmike - de nummer vier - te willen overnemen. Daarmee wordt Wanda ’s werelds grootste bioscoopketen. In het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaat China’s wereldwijde dominantie in de cinemasector ook in Las Vegas een belangrijk gespreksonderwerp zijn.

DTS:X. DTS gaat de immersive audioplatformen van Dolby (Atmos) en Barco (Auro) vergezellen met DTS:X. Dat terwijl er steeds nog geen overeenstemming is bereikt over een open audiostandaard.

Senioren. Het oudere publiek in de Westerse markten wordt bediscussieerd tijdens een panel dat gaat bekijken hoe cinema relevant kan blijven voor zowel jongeren als ouderen.

Laserprojectie. De lasertechniek van RGB en die van blauwe fosfor wordt inmiddels door zowel Barco, Christie als NEC aangeboden, maar de prijzen blijven aan de hoge kant. Ook voor het upgraden van huidige projectoren.

Virtual print fees. Het tijdperk van de vpf’s komt ten einde, maar wie gaat er betalen voor nieuwe technieken zoals Dolby Cinema, 4D-seating en wat er nog meer komt?

Social media & big data. Het gebruik van social media en big data om het bioscooppubliek beter te begrijpen en te kunnen bedienen is de volgende technologische uitdaging voor bioscopen.

Dit en nog veel meer gaat bioscoopondernemers bezighouden in Las Vegas, terwijl ze hun tijd ook doorbrengen kijkend naar onder meer Captain America 3 en in de casino’s.

HFN volgt CinemaCon op de voet.

Captain America: Civil WarCaptain America: Civil War

lees meer

Patrick von Sychowski

Patrick is the Editor of CJ - CelluloidJunkie.com - the leading online news and analysis resource for the cinema business. Prior to co-founding CJ in 2007 he set up the digital cinema operations for Deluxe Europe in London and Unique Digital in Scandinavia. He was also responsible for helping to digitize Bollywood as Head of Digital Cinema operations for Adlabs/Reliance MediaWorks. Patrick is based in Singapore where he covers China/Asia, the fastest growing cinema market in the world today.
Website www.celluloaidjunkie.com Twitter @patrickvons LinkedIn /patrickvons

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN