banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemaCon: Amazon wint vertrouwen exploitanten

15 april 2016

Tijdens de slotdag van CinemaCon werd duidelijk wat Amazon Studios voor de bioscoopsector in petto heeft. De nieuwe toetreder maakte het de aanwezige exploitanten duidelijk volkomen te geloven in de toegevoegde waarde van bioscoopvertoning.

Het kostte Amazon Studios naar verluidt wat tijd om de aarzelende exploitanten in Las Vegas voor zich te winnen, maar de new kid on the block deed dat uiteindelijk met glans. In wat Screen Daily een briljante presentatie noemde won de filmdivisie van Amazon het vertrouwen van de exploitanten.

Dat gebeurde onder meer met uitspraken zoals 'All the films we’re acquiring or making will be released theatrically with an aggressive marketing and distribution campaign to bring customers to your theatres.'

De twijfel bij exploitanten over Amazon moet gezien worden in de context van nieuwe toetreders op de filmmarkt die de traditionele regels van het spel denken aan te kunnen passen. Amazon staat bekend als de grote online ontwrichter. Exploitanten denken dat het Amazon niet gaat om het respecteren van andermans business, maar om het verkopen van zoveel mogelijk films en andere producten online. Ook al gaat dat op den duur wel ten koste van de bioscoopwindow. Amazon wilde de exploitanten met de presentatie van het tegendeel overtuigen.

De studio pakte in Las Vegas uit met een overzicht van films waar ook opvallend veel films tussen zaten die een rol van betekenis gaan spelen tijdens het komende filmfestival van Cannes. Daaronder bevinden zich Café Society van Woody Allen, Jim Jarmusch' nieuwe film Paterson, Park Chan-Wook’s Agassi (The Handmaiden) en Nicolas Winding Refn’s The Neon Demon.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN