banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemaCon: Ang Lee zoekt opnieuw grenzen op

13 april 2016

Sony heeft tijdens CinemaCon de eerste fragmenten getoond van Ang Lee's Billy Lynn’s Long Halftime Walk. De regisseur, die eerder al de technologische grenzen opzocht met Life of Pi, doet dat met zijn nieuwe film wederom.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk is de eerste film die is geschoten in 4K, 3D en met 120 frames per seconde. Dat maakt het een film waar de huidige digitale projectoren die draaien op basis van de zogeheten DCI-specificaties, eigenlijk nog geen raad mee weten.

'Er zijn digitale projectoren die 4K en 60 frames per seconde aankunnen, maar als je Lee's film in 3D wilt vertonen, zul je er daar twee van moeten hebben', aldus David Hancock van IHS Technology tijdens CinemaCon. Dat wordt ook bevestigd door Oliver Pasch, salesdirecteur van de Europese digitale cinema divisie van Sony. 'Er is momenteel geen technologie op de markt die 4K, 3D op het niveau van 120fps per oog aankan.'

Voor het vertonen van het eerste materiaal tijdens CinemaCon werd dan ook gebruikt gemaakt van een speciale configuratie. Dezelfde filmfragmenten gaan ook vertoond worden tijdens de Future of Cinema conferentie die zaterdag 16 april en zondag 17 april tijdens de NAB Show in Las Vegas plaatsvindt.

Billy Lynn’s Long Halftime Walk, gebaseerd op het boek van Ben Fountain, gaat over een Amerikaanse soldaat die als oorlogsheld wordt onthaald als hij terugkomt uit Irak. Dan blijkt dat hij de oorlog nog niet kan afsluiten. Hoofdrollen worden gespeeld door Joe Alwyn, Garrett Hedlund, Kristen Stewart en Vin Diesel. 

De film wordt in Nederland uitgebracht door Universal Pictures International. De film staat gepland voor 5 januari 2017. In Amerika gaat de film 11 november uit.

 

Bron: Screen Daily.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie