banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemaCon: Cinépolis CEO wil geen ruimte voor Screening Room

11 april 2016

Tijdens de eerste dag van CinemaCon in Las Vegas werd al direct een klap uitgedeeld. De baas van het Mexicaanse bioscoopketen Cinépolis, Alejandro Ramírez Magaña, liet er geen misverstand over bestaan: het vod-platform The Screening Room verdient geen steun te krijgen.

Magaña deed zijn uitspraken tijdens de eerste dag van de bioscoopconventie, International Day. Hij hield een keynote speech waarin hij een aanval deed op The Screening Room. 'We think that instead of experimenting on how to shorten the theatrical window we should work together to strengthen it and there are many ways to do that', zo tekende Screen Daily op. De Mexicaan kon naar verluidt rekenen op applaus.

The Screening Room is een idee van Napster-oprichter Sean Parker en tech investeerder Prem Akkaraju. Zij hopen op steun in de filmwereld voor hun plan om films in de huiskamer te kunnen bekijken via een set top box. Het grote verschil met andere boxjes is echter dat The Screening Room films wil aanbieden die op datzelfde moment ook nog in de bioscoop draaien. Voor de box betaalt de consument 150 dollar. Per film moet 50 dollar worden afgerekend. Die opbrengst zou moeten worden verdeeld tussen de filmmaatschappij, de exploitant en The Screening Room.

Cinépolis is het grootste bioscoopketen van Mexico en behoort tot een van de grootste bioscoopketens ter wereld. Het bezit meer dan 330 bioscopen met meer dan 3.000 schermen. Het heeft ook theaters in Brazilië, Chili, de VS en Spanje.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie