banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemaCon: Europa is belangrijker dan wordt gedacht

11 april 2016

Mexico mag een van de grootste bioscoopketens van de wereld huisvesten. En de spectaculaire groei van China mag veel media-aandacht krijgen, Europa blijft van grote waarde zijn voor de filmindustrie wereldwijd. Dat was de boodschap die UNIC tijdens de eerste dag van CinemaCon afgaf.

De belangenorganisatie voor bioscoopondernemingen in Europa maakte tijdens CinemaCon de resultaten bekend van een rapport dat de grote rol van Europa onderschreef. De 36 landen die door UNIC worden vertegenwoordigd dragen samen afgerond 25% bij aan de wereldwijde omzet van bioscopen, aldus het rapport getiteld Focus Europe.

Ter vergelijking: de Verenigde Staten dragen 27 procent bij. De rest van de wereld, waaronder China, zorgt voor de resterende 48%. Of anders gezegd: de internationale markt is tegenwoordig verantwoordelijk voor maar liefst 73% van de wereldwijde box office.

'Our report underlines the key contribution that UNIC members continue to make to the global success story that is the film industry,' aldus Jan Runge, CEO van UNIC in een verklaring.

Het rapport van UNIC is hier te downloaden.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180