banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemaCon: veel Dolby Cinema product in aantocht

11 april 2016

Liefhebbers van Dolby Cinema gaan mooie maanden tegemoet. Van een flink aantal grote releases is bevestigd dat ze in het speciale formaat worden uitgebracht. Opvallende titels zijn onder meer de bewerking van J.K. Rowlings Fantastic Beasts and Where to Find Them en de gameverfilming Warcraft.

De bekendmaking kwam op de vooravond van CinemaCon, de internationale bijeenkomst van bioscoopeigenaren die vandaag in Las Vegas van start gaat. Vrijwel alle majors leveren Dolby Cinema-product. Warner brengt verder Wonder Woman en The Legend of Tarzan uit. Van Disney komen Alice Through the Looking Glass en Finding Dory, Paramount heeft onder meer Star Trek Beyond en Jack Reacher: Never Go Back en Fox Independence Day: Resurgence en X-Men: Apocalypse. Universal tenslotte zal de langverwachte gameverfilming Warcraft in Dolby Cinema uitbrengen.

foto: Het lijkt wel magie: Fantastic Beasts in Dolby Cinema (Warner)

Films in Dolby Cinema worden vertoond via HDR laserprojectie en hebben Dolby Atmos geluid. Wereldwijd zijn er 200 speciale Dolby Cinema-zalen, waaronder twee in Nederland: Vue Eindhoven en Vue Hilversum.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)