banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CinemAsia Film Festival opent met The Last Wolf

24 februari 2015

Het filmfestival CinemAsia opent vrijdag 1 april aanstaande met de Nederlandse première vanThe Last Wolf van regisseur Jean-Jacques Annaud. Het is de achtste editie van het festival dat uitgebreid stilstaat bij de hedendaagse Aziatische cinema.

In The Last Wolf draait het om de jonge student Chen Zhen die van Beijing naar Mongolië gaat om leraar te worden bij een nomadenstam. Ter plekke aangekomen merkt hij hoeveel hij nog moet leren, onder meer over de relatie tussen de nomaden en wolven. Hij besluit een poging te doen een jonge wolf te temmen.

Regisseur Jean-Jacques Annaud maakte eerder onder meer de films The Bear en Seven Years in Tibet.

Na het festival in Amsterdam gaat CinemAsia ook nog op tournee. Het festival doet NATLAB Plaza Futura in Eindhoven aan van 10 tot en met 12 april, komt op 18 april naar Filmhuis Den Haag en gaat 19 april naar WORM in Rotterdam.

Filmdistributeur Cinéart brengt The Last Wolf 16 april officieel uit.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird