banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

CineMec Utrecht locatie opening Holland Animation Festival

08 maart 2016

De negentiende editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) zal straks op 16 maart van start gaan in CineMec / De Sterrenkijker in de wijk Leidse Rijn in Utrecht. Het openingsprogramma biedt de beste internationale animatieshorts van het moment, inclusief de Nederlandse BAFTA-winnaar Edmond.

Festivaldirecteur Gerben Schermer is heel blij met de selectie. ‘Speciaal voor de opening hebben wij een doorsnee uit het festivalaanbod voor ons publiek gemaakt. Wij zijn trots dat een groot aantal makers aanwezig is bij de officiële opening. Het belooft een wervelende avond te worden met wereldpremières, bekroonde makers en prijswinnende films.’ Voor het eerst dit jaar is de opening van het HAFF ook toegankelijk voor publiek.

foto: internationaal bekroond, en nu ook in Nederland te zien: Edmond (HAFF)

Naast de bekroonde Nederlandse afstudeerfilm Edmond (BAFTA beste korte animatie) van Nina Ganz, heeft het HAFF nog een Nederlandse short waardig genoeg bevonden voor de openingsavond. Het is Ticking Away van Michael Sewnarain, een meesterlijke tekenfilm over een horlogemaker die een eigenzinnig horloge ter reparatie aangeboden krijgt.

Gedurende de vijf dagen dat het HAFF speelt zal een overweldigende hoeveelheid eigentijdse animatie de revue passeren. Er zijn negen lange speelfilms, waaronder het bejubelde WO1-drama Cafard uit Belgie en de oorlogsfilm Battle of Surabaya uit Indonesië. Er zijn competities van onder meer studentenfilms, Nederlands werk en webfilms, en er is een route van animatie-installaties dwars door Utrecht.

Het festivalhart is het Louis Hartlooper Complex. Voor info, klik hier.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px