banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Complete programma NFF bekend

07 september 2016

Het complete publieksprogramma van de 36-ste editie van het Nederlands Film Festival is bekend met als blikvanger maar liefst 92 premières. Behalve de bekendmaking van het Gouden Kalf voor de Filmcultuur werd er ook een nieuw Kalf geïntroduceerd: voor Beste Interactive.

Het is een indrukwekkende lijst, die van de  aankomende editie van het Nederlands Film Festival:  53 speelfilms, 119 documentaires, 122 korte films, 27 televisiedrama’s, 25 videoclips, 50 games en 10 interactieve projecten.

Laatstgenoemd onderdeel is nieuw. Steeds meer filmmakers maken gebruik van nieuwe manieren om verhalen te vertellen en onderzoeken de mogelijkheden die nieuwe technologieën en platforms daartoe bieden. Het NFF onderkent het belang van deze groeiende innovatieve sector en signaleert de hoge kwaliteit van de Nederlandse interactieve producties. Om die vernieuwing te onderstrepen en te stimuleren heeft het festival  het Gouden Kalf voor Beste Interactive bedacht dat jaarlijks door een jury toegekend zal worden toegekend aan een interactieve drama- of documentaireproductie.

Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur zal worden uitgereikt aan regisseur Alex en producent Marc van Warmerdam. De prijs, die voor de 32-ste keer wordt uitgereikt, is bestemd voor mensen die zich bijzonder inzetten voor de filmcultuur. ‘Ik was zeer verrast en beschouw de prijs als een compliment’, liet Marc van Warmerdam in Het Parool weten. ‘Dat het Kalf aan ons samen wordt gegeven laat zien dat niet alleen de artistieke kant van het filmmaken gewaardeerd wordt, maar ook de praktische kant van de productie.’

Net als vorig jaar is het festival in vijf secties verdeeld: Gouden Kalveren, Hollands Diep (ruimte voor innovatie en debat), Grenzeloos Nederlands (met vertoningen van Elle en The Red Turtle), Hollandse Nieuwe (met daarin de Debuutcompetitie) en Dwarse Verbanden (met games, clips en mediakunst).

Eerder werden al grote premières, de selectie voor het Forum van de Regisseurs en NFF Masters 2016 Willem de Beukelaer en Issaka Sawadogo aangekondigd. De 36-ste editie van het NFF gaat 21 september van start met de openingsfilm De held en duurt tot en met vrijdag 30 september.

Voor het complete programma, klik hier. 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px