banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Dag van de Korte Film toont Nederlands talent

08 november 2016

De Europese Dag van de Korte Film wordt gevierd op de kortste dag van het jaar. Op 21 december zijn er in 31 Nederlandse filmtheaters (en in een groot aantal Europese landen) volop korte films te zien.

Het programma bevat prijswinnende korte films die hier niet eerder te zien waren en die gelijktijdig in 31 filmtheaters worden gedraaid. Ook  Import van Ena Sendijarevic, de Nederlandse inzending voor de Oscars, en Gratis van Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets, winnaar van het Gouden Kalf voor beste korte film 2016 worden vertoond. Speciaal voor kinderen is er een programma met films uit negen verschillende landen.

De Europese Dag van de Korte Film vindt plaats in 31 Nederlandse filmtheaters. Voor het volledige programma en de lijst van deelnemende theaters klik hier.  

 

Scène uit Gratis van Merijn Scholte Albers en Tobias Smeets / dagvandekortefilm.nl

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN