banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Dag van de Korte Film zet filmtalent in etalage

01 november 2017

Het is een bekend dilemma voor beginnende filmmakers: je wint een prijs met een mooie short, maar waar vertoon je die vervolgens? Dertig filmtheaters bieden uitkomst met de jaarlijkse Dag van de Korte Film, 21 december. De kortste dag van het jaar, natuurlijk.

Met een tachtig minuten durend programma biedt de Dag van de Korte Film een staalkaart van aanstormend Nederlands filmtalent. Veel prijswinnaars onder de geselecteerde titels. Zoals Grijs is ook een kleur, de langste van de vijf. In een klein half uur vertelt Marit Weerheijm hoe een dertienjarig meisje contact met haar depressieve broer probeert te leggen. Grijs is ook een kleur won een Studenten Oscar in de categorie Buitenlandse Korte Film.

Weeën van Nils Vleugels schopte het tot een Gouden Kalf-nominatie. De fictiefilm observeert de overbodigheid die een aanstaande vader voelt tijdens de bevalling van zijn vriendin. Animatie mag natuurlijk niet ontbreken. In Bullet Time worden twee afgevuurde kogels uit de pistolen van cowboys verliefd op elkaar. Frodo Kuipers’ inventieve short is de Nederlandse inzending voor Beste Korte Animatiefilm.

Speciaal voor kids heeft EYE ook nog een kortfilmprogramma samengesteld van 45 minuten. Hierin veel recent Europees werk, geschikt voor kijkers vanaf vier jaar. De Dag van de Korte Film wordt georganiseerd door EYE, IFFR, Go Short, Nijmegen en NFF. Kijk hier voor alle deelnemende theaters.

Kort en krachtig: Weeën van Nils Vleugels / EYE

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN