banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

David Puttnam komt naar Amsterdam

10 augustus 2016

Lord David Puttnam is door de organisatie van de IBC toegevoegd als spreker tijdens de vermaarde technologiebeurs. De producent van legendarische films als The Killing Fields, The Mission en Chariots of Fire houdt op zondag 11 september in Amsterdam een keynote speech. Tijdens zijn toespraak zal hij onder meer ingaan op de invloed van technologie op creativiteit.

Lord David Puttnam

Daarnaast zal de Engelse Lord naar verwachting ook ingaan op de gevolgen van de Brexit en de rol die sociale media als Facebook en YouTube spelen.

Puttnam, die een punt heeft gezet achter zijn carrière als filmproducent, is nog wel steeds actief in de filmsector. Hij geeft interactieve seminars over film via Atticus Education en is actief als president van the Film Distributors' Association (FDA), de Engelse vakvereniging voor filmdistributeurs.

De International Broadcasting Conference (IBC) vindt elk jaar in september plaats in de Amsterdam. Ook dit jaar komen duizenden vertegenwoordigers uit de broadcasting- en technologiewereld weer samen in de RAI om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen. De IBC vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 12 september.

The Big Screen Expercience maakt elk jaar onderdeel uit van de IBC. Tijdens die deelconferentie wordt ingegaan op de technologische ontwikkelingen in de bioscoopsector. Dinsdag 12 september komt regisseur Ang Lee naar de IBC om tijdens The Big Screen Expercience te praten over technologische innovatie die hij toepaste op zijn nieuwe film Billy Lynn’s Long Halftime Walk.

Meer informatie over de IBC is te vinden op de website.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird