banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

DBUFF en LIFF vertonen veelbesproken slavernijdrama

05 oktober 2016

The Birth of a Nation is de openingsfilm van het DaBounce Urban Film Festival (DBUFF) en slotfilm van het Leiden International Film Festival (LIFF). Er was in Amerika de afgelopen maanden veel positieve, maar ook negatieve publiciteit rond dit waargebeurde verhaal.

Het DaBounce Urban Film Festival, dat tussen 4 en 6 november plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, wil een bijdrage leveren aan een grotere diversiteit in het aanbod van films in de bioscoop. Tijdens deze editie ligt de nadruk op thema’s als LHBT en vrouwenemancipatie.

Openingsfilm van DBUFF is The Birth of a Nation van Nate Parker. De regisseur speelt zelf de hoofdrol in dit verhaal, dat zich dertig jaar voor de Amerikaanse Burgeroorlog afspeelt en vertelt over Nat Turner, een slaaf die in 1831 de leider was van een grote, maar bloedige opstand. De film, die pas in februari 2017 in Nederland te zien zal zijn, ging eerder dit jaar op het Sundance Film Festival in première en won daar de jury- en de publieksprijs.

Het woord Oscar viel de afgelopen tijd regelmatig, maar tegelijk met het succes van The Birth of a Nation werd een oude verkrachtingszaak opgerakeld waarbij Parker betrokken zou zijn geweest. Hij werd in 2001 vrijgesproken, maar de media blijven de zaak oprakelen.

Andere titels die op DBUFF te zien zijn: Concussion (met Will Smith), Miles Ahead (over trompettist Miles Davis) en een documentaire over de opkomst en ondergang van de Black Panthers.

The Birth of a Nation is ook de slotfilm van het Leiden International Film Festival op zondag 6 november. De elfde editie van dit festival vindt plaats van 28 oktober tot en met 6 november. Openingsfilm is Arrival. Voor meer info klik hier.

The Birth of a Nation wordt in Nederland op 23 februari 2017 uitgebracht door Warner Bros. / 20th Century Fox

 

Nate Parker in The Birth of a Nation / Warner Bros. /20th Century Fox

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird