banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

De Beste Boekverfilming van 2015 is…

06 augustus 2015

Het CNPB houdt kennelijk schooljaren aan, want vandaag werd bekendgemaakt wat het Nederlands lezerspubliek de Beste Boekverfilming vond van 2015. De prijs die aan deze verkiezing verbonden is heet de Parel.

En die Parel wordt op 18 september tijdens Film By the Sea uitgereikt aan Still Alice. Het drama waarin Julianne Moore als succesvolle vijftiger erachter komt dat ze aan Alzheimer lijdt, werd in maart van dit jaar uitgebracht door September Film Distribution.

Er waren zes titels genomineerd, maar Still Alice kreeg het merendeel van de ruim zesduizend uitgebrachte stemmen. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de schrijfster Lisa Genova. De Nederlandse vertaling kreeg de titel Ik mis mezelf mee. Moore’s sobere, maar aangrijpende vertolking leverde haar dit jaar de Oscar voor Beste Actrice op.

De zes genomineerde films, behalve Still Alice zijn dat A Most Wanted Man, Gone Girl, Wild, De surprise en Loin de Hommes, zullen vertoond worden tijdens Film By the Sea, dat volgende maand in Vlissingen plaatsheeft.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px