banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

De held opent 36e editie Nederlands Film Festival

29 juni 2016

Met de verfilming van de gelijknamige literaire thriller van Jessica Durlacher gaat op 21 september de 36e editie van het Nederlands Film Festival van start.

De regie van De held is in handen van Menno Meyjes. In de belangrijkste rollen zijn Monic Hendrickz, Susan Visser, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans en Kitty Courbois te zien.

De held is een literaire thriller van Jessica Durlacher uit 2010. Net als in eerdere romans van de 54-jarige schrijfster speelt de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol.
Als Sara Silverstein met haar gezin terugkeert naar Nederland na een verblijf in LA, voelt ze zich machteloos wanneer haar zoon zich aanmeldt voor de US Marines. Als ze vervolgens wordt aangevallen door een vreemde man, haar vader plotseling overlijdt en het gezin slachtoffer wordt van een gewelddadige inbraak, bereikt de dreiging een hoogtepunt. Houden deze gebeurtenissen verband met het mysterieuze oorlogsverleden van haar vader?

De held is een productie van Millstreet Films. Het script werd geschreven door Jessica Durlacher en Menno Meyjes. Dutch FilmWorks brengt De held op 29 september uit in de bioscoop.

Het 36e Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 tot en met 30 september 2016 in Utrecht.

 

Foto: v.l.n.r. Susan Visser, Monic Hendrickx en Kitty Courbois / Martijn van Gelder

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180