banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Derde editie Scholieren Filmfestival Leiden

22 februari 2017

Voor scholieren, door scholieren: dat is de insteek van het Scholieren Filmfestival Leiden. Dit jaar wordt het voor de derde keer georganiseerd met als thema Below the Surface. Het programma biedt heel verrassende en ook Oscar-genomineerde titels.

Het doel van het festival is om leerlingen in aanraking te brengen met films en genres die ze normaal niet vaak bezoeken of uitkiezen. Als thema werd dit jaar Below the Surface gekozen, films waarin diepere lagen te ontdekken zijn. 

Het festival is onderdeel van het Leiden International Film Festival (LIFF) en wordt georganiseerd door leerlingen van vijf Leidse scholen. Tijdens het festival krijgen 5.000 scholieren de kans om gratis een film uit het programma te bezoeken. Die films zijn erg divers, met zowel buitenlandse films als documentaires.

Tessa Dool (van het SFL): ‘Er zijn elke dag ook sprekers aanwezig die films zullen toelichten en zullen proberen om de diepere lagen zichtbaar te maken voor de leerlingen. Zo komen mediaprofessoren Dan Hassler Forest en Marum Wilkinson vertellen over The Lion King en Save the Last Dance, met als doel een ander licht op deze films te werpen.’

Ook recente titels als A Monster Calls (winnaar van negen Goya’s eerder deze maand) en de dit jaar voor een Oscar genomineerde Ma Vie de Courgette en Life, Animated staan op het programma. Ook het ontroerende en nooit in de Nederlandse bioscopen uitgebrachte Me and Earl and the Dying Girl wordt vertoond (het tragikomische drama draaide eerder op het LIFF).

Het festival vindt plaats in het Lido in Leiden. Overdag zijn de voorstellingen gereserveerd voor de leerlingen. Sommige festivaltitels staan ook in de avond geprogrammeerd en zijn toegankelijk voor iedereen.

De documentaire Before the Flood van Leonardo DiCaprio (producent) over klimaatverandering opent het festival op 6 maart.

Het Scholieren Filmfestival Leiden vindt plaats van 6 tot en met 10 maart 2017 in Lido Leiden. Voor meer info en het complete programma: www.scholierenfestival.nl

 

Lewis MacDougall en het monster in A Monster Calls / Independent Films

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN