banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Distributeurs doen goede zaken in Berlijn

06 maart 2018

Berlijn 2018 was een geslaagde editie. De Nederlandse distributeurs hebben flink ingekocht, zowel films die in de diverse programma’s draaiden als titels op de markt. The European Film Market had een topeditie, met een recordaantal bezoekers (10.000) en kopers (1.800). Sommige distributeurs zijn nog druk in onderhandeling, maar de volgende titels zijn inmiddels bevestigd.

Een van de meest besproken films in Berlijn, U: July 22, heeft onderdak gevonden bij September Film. Er was op het festival veel waardering voor de wijze waarop regisseur Erik Poppe het Utoya-drama benaderde. September kocht daarnaast sterk in op de markt: de nieuwe Kore-eda (Shoplifters), een oorlogsdrama van Mia Hansen-Love (Maya), Pablo Trapero’s La Quietud, het Zweedse misdaaddrama Goliath en een Spaanse film van scenarist Paul Laverty, Yuli geheten.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird