banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Docu Heleen van Royen in première op IFFR

28 december 2016

Kersverse documentairemaker Heleen van Royen doet goede zaken met haar eerste film Het doet zo zeer. Het verslag van de dementie van Heleens moeder beleeft in januari z’n wereldpremière op het IFFR. Ook krijgt de film een bioscooprelease.  

Toen bij de moeder van Heleen van Royen beginnende dementie werd geconstateerd, besloot de schrijfster het onvermijdelijke proces van aftakeling vast te leggen. Ze volgde mevrouw Breed een jaar lang in tal van situaties, soms pijnlijk, soms grappig. Van Royen filmde haar moeder op haar tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Gaandeweg werd de film ook een portret van de relatie tussen beide vrouwen.

Op zaterdag 28 januari beleeft Het doet zo zeer zijn wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam. De bioscooprelease, door Paradiso Entertainment, start op 23 februari. Heleen deed zelf camera, geluid en regie. Productie is van TVBV, de productiemaatschappij van Jeroen Pauw.  

Heleen belt met haar moeder / Paradiso Entertainment

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180