banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Drie Nederlandse speelfilms in de race bij EFA

24 augustus 2017

De eerste selectie van speelfilms die kans maken op een European Film Award is bekendgemaakt. Van de in totaal 51 titels op de longlist hebben drie een Nederlandse aandeel: Brimstone, Layla M. en A Gentle Creature. Het wordt dit jaar de dertigste editie van het evenement.

Onder de 51 titels een flink aantal die ook in Nederland hebben gedraaid of gaan draaien, zoals Lady Macbeth, A Monster Calls, 120 BPM, Frantz, Fury of a Patient Man en The Killing of a Sacred Deer. Martin Koolhovens Brimstone heeft inmiddels in verschillende Europese landen gedraaid, waaronder Portugal, Frankrijk en Rusland. Het Verenigd Koninkrijk volgt op 29 september.

Mijke de Jongs Layla M. heeft vooral heel veel internationale festivals gedaan, waaronder prestigieuze als Toronto, Dubai, Thessaloniki en Palm Springs. Prijzen waren er in Philadelphia (speciale juryprijs voor Nora el Koussour), München (Mijke de Jong) en Les Arcs (De Jong en El Koussour). De Franse film A Gentle Creature werd medegeproduceerd door Graniet Film en zat in de competitie van Cannes.

In de 20 landen met de meeste EFA-leden hebben de leden direct één film uit eigen land voor de selectie mogen voordragen. Een speciale commissie bestaande uit EFA Board Members en filmprofessionals hebben de lijst aangevuld.  Uit deze selectie zullen de meer dan 3000 leden van de European Film Academy in de komende weken de nominaties kiezen voor de categorieën beste Europese film, beste regisseur, beste actrice, beste acteur en beste scenarioschrijver.  

De nominaties zullen op 4 november tijdens  het European Film Festival van Sevilla in Spanje worden bekendgemaakt. Dat wordt dus duimen voor onder meer De Jong en Koolhoven.

Zal Layla M. ook een EFA aan de prijzenkast toevoegen? / Cinemien

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie