banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Eddy Duquenne wordt geëerd tijdens CineEurope

11 april 2017

International Exhibitor of the Year: dat is de onderscheiding die Kinepolis CEO Eddy Duquenne straks in de kast mag zetten. Op 22 juni ontvangt hij de prijs tijdens de Award Ceremony van de CineEurope 2017 in Barcelona.

Elk jaar onderscheiden UNIC en Film Expo Group een bioscoopuitbater die door zijn of haar prestaties, innovaties en marktleiderschap een vaandeldrager voor de industrie mag heten. Die omschrijving is zeker van toepassing op Eddy Duquenne, die met Kinepolis een van de hardst aan de weg timmerende bioscoopconcerns van Europa runt.

'Centraal in dit succes is het leiderschap van Eddy zelf,' zegt Andrew Sunshine, Vice President van de Film Expo Group. 'Kinepolis staat voorop wat betreft recente innovaties door Europese cinema operators in termen van 'the big screen experience' en blijft staan voor nieuwe en verrassende benaderingen. Daarbij wordt benadrukt dat het de klant is die steeds in het centrum van de business moet blijven staan.’

Eddy Duquenne is CEO sinds 2008. Onder zijn leiding zette Kinepolis in op klantgerichtheid, innovatie en groei. In 2014 nam Kinepolis de Nederlandse groep Wolff Bioscopen over, evenals 2 Spaanse bioscopen. In november 2015 was er de overname van Utopolis (9 complexen) en in 2017 zijn 5 nieuwe complexen geopend en meer expansieprojecten zijn in ontwikkeling.

In 2014 ontving Duquenne reeds de CinemaCon 2014 Global Achievement in Exhibition Award, een wereldwijde erkenning als beste bioscoopuitbater ter wereld. Zijn voorganger Albert Bert won in 1997 de International Exhibitor of the Year.

In Barcelona zullen verder Disney’s Tony Chambers (Head of Studio Sales and Distribution) en Lee Jury (Head of Studio Marketing) de onderscheiding van International Distributors of the Year ontvangen. De CineEurope vindt plaats van 19 tot en met 22 juni in het CCIB te Barcelona.  

 International Exhibitor of 2016, Eddy Duquenne / Kinepolis

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px