banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Een echte Vermeer in première op NFF

19 juli 2016

Het waargebeurde drama over meestervervalser Han van Meegeren gaat op 24 september in première tijdens het Nederlands Film Festival. Regisseur Rudolf van den Berg en zijn cast zijn erbij.

Han van Meegeren was een getalenteerde portretschilder (1889 – 1947), die vooral beroemd werd door zijn talloze vervalsingen van klassieke Nederlandse meesters, zoals Frans Hals en Johannes Vermeer. In 1937 kocht Museum Boijmans Van Beuningen zijn schilderij De Emmaüsgangers, door kenners als een echte Vermeer bestempeld.  Tijdens de Tweede Wereldoorlog wist hij een valse Vermeer aan rijksmaarschalk Hermann Göring te verkopen.

In Een echte Vermeer, regisseur Rudolf van den Berg schreef het script samen met Jan Eilander, gaat het vooral over de liefde die Van Meegeren opvat voor de beeldschone actrice Jólanka Lakatos. Zij is echter getrouwd met Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus in de jaren twintig. Uit wraak brandt die het werk van Van Meegeren tot de grond toe af. Teleurgesteld vertrekt de schilder naar Frankrijk, waar hij zich stort op het schilderen van een perfecte Vermeer.

In de hoofdrollen zijn Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn en Porgy Franssen te zien. Zij zullen samen met Van den Berg de publiekspremière van Een echte Vermeer op 24 september tijdens het Nederlands Film Festival bijwonen.

Een echte Vermeer wordt uitgebracht door Cinéart en draait vanaf 3 november in de bioscopen.

De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 tot en met 30 september 2016 in Utrecht.

Lize Feryn en Jeroen Spitzenberger in Een echte Vermeer / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180