banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Eerste competitietitels Movies that Matter 2018 bekend

19 december 2017

De eerste filmtitels voor de drie competitieprogramma’s van het Movies that Matter Festival van maart 2018 zijn bekend. Voorheen kende het fimfestival over mensenrechten twee programma’s, Activist en Camera Justitia, maar met Dutch Movies Matter is er dit jaar een derde onderdeel aan toegevoegd.

Om met laatstgenoemde te beginnen: voor dat programma is Onderkomen geselecteerd, een film over drie jongens uit Afganistan die na het vervallen van hun Ama-status in een bureaucratisch niemandsland belanden en worden opgevangen in een flat door drie gepensioneerde Maastrichtenaren. De flat staat al jaren op de slooplijst en dat leidt tot extra onzekerheid. De film werd geregisseerd door Jacqueline van Vugt.

Voor het hoofdprogramma Activist is Mr. Gay Syria geselecteerd, waarin regisseur Ayse Toprak de organisatie van de gelijknamige gay verkiezing in Istanboel in beeld brengt. Aus dem Nichts van Fatih Akin maakt deel uit van het Camera Justitia-onderdeel. Het drama geniet op voorhand al enige bekendheid omdat hoofdrolspeelster Diane Kruger in Cannes dit jaar de beste actrice-prijs voor haar hoofdrol won. De Hollywood-actrice speelt een eenvoudige vrouw die op wraak zint nadat haar Turkse echtgenoot en zoontje zijn opgeblazen door neonazi's. De film maakt ook  kans op een nominatie voor Oscar voor beste buitenlandse film (voor Duitsland) begin volgend jaar.

Movies that Matter, het jaarlijkse film- en debatfestival over mensenrechten, vindt plaats van vrijdag 23 tot en met zaterdag 31 maart 2018 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Het complete filmprogramma wordt in februari 2018 bekendgemaakt. De kaartverkoop start op donderdag 8 maart 2018.

Aus dem Nichts, ook bekend onder de titel In the Fade, gaat op 29 maart 2018 in Nederland draaien en wordt uitgebracht door Cinéart.

 

Diane Kruger zint op wraak in Aus dem Nichts / Cinéart

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px