banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Eerste prijs voor Toen mijn vader een struik werd

05 maart 2017

De familiefilm Toen mijn vader een struik werd heeft de eerste prijs gewonnen op het KinoKino jeugdfilmfestival in Zagreb dat de afgelopen week plaatsvond.

Op 22 maart gaat Toen mijn vader een struik werd in Nederland in première, maar uit het buitenland komen al enthousiaste reacties.  Afgelopen week won de familiefilm de eerste prijs op het KinoKino jeugdfilmfestival in de Kroatische hoofdstad Zagreb.

Een flinke opsteker voor producent Lemming Film, die vorig jaar november met deze productie ook al de ECFA Award voor beste Europese jeugdfilm won in Boekarest.

Toen mijn vader een struik werd is de verfilming van het gelijknamige jeugdboek van Joke van Leeuwen. De schrijfster wil in het boek op een toegankelijke manier duidelijk maken wat het voor kinderen betekent om te moeten vluchten voor een oorlog.

De hoofdrol in Toen mijn vader een struik werd wordt gespeeld door debutante Celeste Holsheimer. De cast bestaat verder uit Noortje Herlaar, Teun Kuilboer, Susan Visser, Anneke Blok en Matsen Montsma. De regie is van Nicole van Kilsdonk (Patatje oorlog, Ventoux).

Toen mijn vader een struik werd wordt op 22 maart door Full Color Entertainment uitgebracht in de Nederlandse bioscoop.

 

Celeste Holsheimer en Matsen Montsma houden het niet droog / FCE

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180