banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Eerste prijzen Cannes verdeeld

21 mei 2016

En gelijk Nederlands succes: Michael Dudok de Wit ontving voor zijn woordloze animatiefilm The Red Turtle een speciale juryprijs van de Un Certain Regard-sectie.

Dudok de Wit maakt ook nog kans op de Camera d’Or, de prijs voor het beste filmdebuut. Films in de Un Certain Regard komen verder niet in aanmerking voor de hoofdprijzen, maar het programma staat in hoog aanzien omdat er puur op kwaliteit en niet politiek wordt geselecteerd. Winnaar van Un Certain Regard was het Finse boksdrama The Happiest Day in the Life of Olli Maki.

Morgenavond worden de Palmen uitgereikt, en Paul Verhoevens Elle is zeker niet kansloos. Veel critici waardeerden het lef en de originaliteit van de zwarte komedie. De meest genoemde film voor een van de hoofdprijzen is Toni Erdmann uit Duitsland, met onder meer Hadewych Minis. De komedie van Maren Ade mocht vandaag al de prijs van de internationale filmkritiek ophalen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)