banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Eerste titels IFFR 2017 bekend

16 november 2016

Op 25 januari gaat de 46-ste editie van International Film Festival Rotterdam van start. Als opwarmertje maakte IFFR de eerste tien titels bekend. En daar zitten opvallende producties tussen.

Het festivalprogramma bestaat net als vorig jaar vier secties, elk met een eigen insteek: Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives.

De voor het publiek tot dusver bekendste titels draaien in het Voices-programma: het biografische drama Jackie, dat handelt over het leven van de presidentsvrouw in de dagen na de moord op haar man van regisseur Pablo Larraín. En twee films van Jim Jarmusch: het drama Paterson over het doodgewone leven van een buschauffeur annex dichter (gespeeld door Adam Driver), en de documentaire Gimme Danger waarin Iggy Pop terugblikt op zijn (muzikale) leven. De documentaire Fake van regisseur Tatsuya Mori gaat over de ontmaskering van een van de beste componisten van Japan, die niet doof bleek, zoals hij altijd had beweerd.

In de overige programma’s komen de volgende titels aan bod: Elon doesn’t Believe in Death, All the Cities of the North, The Levelling, Belle dormant, Der traumhafte Weg en de winnaar van de Gouden Leeuw van het Filmfestival van Venetië dit jaar: The Woman Who Left van de Filipijnse regisseur Lav Diaz. De 228 minuten durende zwart-witfilm handelt over een lerares die dertig jaar lang in de gevangenis zit voor een moord die ze niet heeft gepleegd.

IFFR 2017 vindt van 25 januari tot en met 5 februari 2017 plaats in diverse filmtheaters in Rotterdam. Het volledige programma zal 18 januari 2017 bekend zijn en online staan.

 

Natalie Portman in Jackie / The Searchers

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN