banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Eerste titels IFFR 2018 bekend

30 oktober 2017

Het duurt nog even, maar om in de met festivals en awardshows gevulde maanden actueel te blijven maakte het International Film Festival Rotterdam vast wat titels bekend voor de komende editie in februari 2018. En daar zitten opvallende titels bij.

De grote lokker van de eerste vijftien titels die het  IFFR voor zijn 47-ste editie bekendmaakte is The Shape of Water, het fantasysprookje sprookje van Guillermo Del Toro dat dit jaar de Gouden Leeuw in Venetië won.

Andere in het oog springende titels zijn: The Florida Project; de vorige film van Sean Baker baarde opzien omdat hij met de iPhone was gedraaid. Voor dit drama over de pittige zesjarige Monee draaide hij met echte camera’s. In Silent Mist raakt een klein Chinees rivierdorp in de ban van angst en dreiging. Het Chinese drama beleeft zijn Europese première op het IFFR.

Ook het Russische drama The Bottomless Bag betreft een internationale première en behelst een metafysisch sprookje dat zich afspeelt in de de dertiende eeuw. Nog een prijswinnaar (Gouden Leeuw in Locarno) is Mrs. Fang van regisseur Wan Bing, een documentair project over een Chinese boerin die al acht jaar aan alzheimer lijdt. En voor wie het niet exotisch genoeg kan zijn is er Marquis de Wavrin, du manoir à la jungle, over de geschiedenis van de markies uit de titel die eind jaren twintig als eerste blanke opnamen maakte van het Amazonevolk de Shuars.

Ook de komende festivaleditie zijn alle films weer verdeeld over vier secties: Bright Future, Voices, Deep Focus en Perspectives.

Het International Film Festival zal van 24 januari tot en met 4 februari 2018 plaatsvinden in Rotterdam.

 

Willem Dafoe en Brooklynn Prince in The Florida Project / IFFR

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN