banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

EFA lanceert studentenprijs

14 september 2016

Ook bij de European Film Academy leeft het beseft dat jongeren actiever moeten worden betrokken bij de Europese filmcultuur. Vandaar de lancering van een nieuwe prijs: de European University Film Award. Het initiatief van EFA en Filmfest Hamburg laat Europese studenten de beste film en documentaire kiezen.

Het is bekend dat de filmindustrie zich grote zorgen maakt over het afnemende bereik onder jongeren. Met de European University Film Award wil de EFA daar wat aan doen. De winnaar van de prijs wordt bepaald door studenten van universiteiten uit dertien landen. Voor Nederland doet de Universiteit Utrecht mee aan het selectieproces.

Een speciaal in het leven geroepen commissie van de EFA zal op 5 oktober tijdens het Filmfest Hamburg vijf titels voordragen voor nominatie. Die komen uit de nu al geselecteerde speelfilms en documentaires. Elke deelnemende universiteit heeft dan tot 5 december de tijd de betreffende films te screenen aan de daarvoor geselecteerde studenten. Dit gebeurt via het VOD-platform van de EFA.

Begin december zal van iedere universiteit een student voor twee dagen uitgenodigd worden om gezamenlijk de uiteindelijke winnaar te kiezen. De winnaar wordt bekend gemaakt in de week van de European Film Awards: zaterdagavond 10 december 2016 in Culturele Hoofdstad Wroclaw, Polen. Nederlandse kanshebbers zijn onder meer The Paradise Suite en A Family Affair.

 Valt The Paradise Suite goed onder Europese studenten? (September Film) 

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)