banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Europa's grootste openluchtfilmfestival vanavond van start

11 augustus 2015

Pleinbioscoop Rotterdam is al achttien jaar een begrip onder filmliefhebbers die hun films het liefst in de frisse (dan wel warme) lucht willen bekijken. Zij kunnen van vandaag tot en met 30 augustus terecht op het Museumpark. En de keus is divers: van Oscar-winnaar Birdman tot good old Indiana Jones.

Al achttien jaar een fenomeen: Pleinbioscoop Rotterdam. Van 12 tot en met 30 augustus is het Museumpark in Rotterdam een grote openluchtbioscoop waar een keur aan films wordt vertoond. Het festival opent vanavond met een vertoning van Whiplash, het opzwepende muziekdrama waarin een aanvankelijk schuchtere drum-student (Miles Teller) tot het uiterste wordt gedreven door zijn maniakale drumleraar. Een rol waar J.K. Simmons de Oscar voor Beste Bijrol mee won.

En wat is er de dagen daarna zoal onder de Rotterdamse sterrenhemel te zien? Veel. Filmhuisadepten met een hondentik moeten beslist naar het hondendrama White God. Liefhebbers van Michael Fassbender kunnen zich afvragen of hun idool in Frank ooit dat masker nog afzet. Gone Girl gemist? Geen nood, Ben Affleck komt in al zijn glorie langs in de Maasstad. Wild per ongeluk laten lopen? Ga lekker zitten en zie hoe Reese Witherspoon zich door haar langeafstandswandeling heen slaat. Foxcatcher was ten onrechte niet succesvol in Nederland. Gaat dat zien: Channing Tatum en Mark Ruffalo, die als worstelbroers onder de hoede van de excentrieke miljardair Steve Carell terechtkomen.

Fameus zijn de vertoningen van moderne klassiekers waar soms wel 2500 mensen op afkomen. Dit jaar zijn dat Indiana Jones and the Temple of Doom (20 augustus) en Taxi Driver (27 augustus). Nederlandse films zijn er ook. In het drama Tussen 10 en 12 speelt een Rotterdams gezin de hoofdrol en de docu Sergio Herman: Fucking Perfect focust op de sluiting van het restaurant van de topkok.

foto: al achttien jaar een fenomeen: Pleinbioscoop Rotterdam

Check voor het hele programma pleinbioscooprotterdam.nl, waar ook kaarten te bestellen zijn.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px