banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Europees Filmfestival 2016

31 mei 2016

Aanstaande donderdag start het Europees Filmfestival 2016. Het festival vindt plaats in diverse steden in Nederland. In Filmhuis Den Haag vindt donderdag de officiële aftrap plaats met de vertoning van de film Out of Love.

Het filmfestival is een samenwerking van onder andere Filmhuis Den Haag, De Balie in Amsterdam, Creative Europe Desk NL, een vertegenwoordiging van de Europese Commissie en veel andere partners. Tijdens dit festival wil men een serie Europese films in de schijnwerpers zetten en bovendien laten zien dat Europa meer is dan alleen maar politiek en economie.

In acht steden ( Den Haag, Amsterdam, Almere, Apeldoorn, Eindhoven, Hilversum, Utrecht en Rotterdam) vinden meer dan dertig filmvertoningen plaats. verschillende regisseurs en acteurs zullen aanwezig zijn bij de vertoning van 'hun' film. De afsluiting van het filmfestival vindt plaats op zondag 5 juni in de Balie in Amsterdam met de vertoning van de film Een man die Ove heet in aanwezigheid van regisseur Hannes Holm. Vervolgens wordt het festival feestelijk afgesloten met een borrel.

Kijk voor het volledige programmaoverzicht op www.eu.nl

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN