banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

EYE biedt plaats aan virtual reality-festival

27 februari 2016

‘s Werelds belangrijkste community voor virtual reality-contentmakers, Kaleidoscope, gaat op wereldtoernee. Daarbij wordt op 25 maart ook EYE, Amsterdam aangedaan.

De Kaleidoscope World Tour biedt het beste op het gebied van virtual reality-film, vr-kunst en zogenaamde 'immersive' ervaringen. Daarbij kan de kijker onder meer onderworpen worden aan een alien invasion of kan enkele minuten real time in de nabijheid van een blauwe vinvis worden verkeert. Het festival bestaat niet alleen uit vr-vertoningen: er staan ook presentaties, lezingen en demonstraties door getalenteerde kunstenaars en professionals op het menu.

Kaleidoscope treedt op als curator van negentien van de meest vooraanstaande vr-kunstenaars ter wereld. De Nederlander Daniël Ernst krijgt een retrospectief van zijn vr-diorama’s; zijn nieuwste werk Diorama No. 3: The Marchland beleeft zijn internationale première. The Marchland is met vijf andere projecten geselecteerd voor de Grand Prize competitie voor werken die op uitmuntende wijze verhalen vertellen in virtual reality.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie