American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Facelift voor Movies that Matter

16 december 2015

Het Movies that Matter festival in Den Haag heeft volgende editie een nieuw artistiek directeur en een nieuwe programma-opzet. Openingsfilm is veelbelovend: de meest recente van Tobias Lindholm (A Hijacking, Borgen).

Het wordt de eerste editie met Dirk van der Straaten als artistiek directeur, en hij initieert gelijk een aantal nieuwe festivalprogramma’s. Media that Matter is een multimedia-programma met waargebeurde verhalen, Shorts that Matter, een selectie van korte films in samenwerking met het Go Short Festival en Movies at Midnight waarin mensenrechten-genrefilms met een knipoog vertoond worden. De twee hoofdprogramma blijven A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers en Camera Justitia over (internationaal) recht en juridische dilemma’s.

Als openingsfilm heeft Movies that Matter een topper binnen gehaald. Krigen / A War van de Deense regisseur Tobias Lindholm handelt over een Deense commandant in Afghanistan die voor een zeer moeilijke keuze komt te staan om zijn manschappen te redden. Lindholm is de schrijver van Borgen en The Hunt. Hoofdrol is voor de Deense ster Pilou Asbaek (Borgen, Lucy).

Het festival loopt van 18 tot en met 26 maart 2016.

lees meer
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
emoji_240X180
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
InBlue_HFN_240x180
Bigfoot Junior_Banner HFN
Banner Cinejobs 240x180px