banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Facelift voor Movies that Matter

16 december 2015

Het Movies that Matter festival in Den Haag heeft volgende editie een nieuw artistiek directeur en een nieuwe programma-opzet. Openingsfilm is veelbelovend: de meest recente van Tobias Lindholm (A Hijacking, Borgen).

Het wordt de eerste editie met Dirk van der Straaten als artistiek directeur, en hij initieert gelijk een aantal nieuwe festivalprogramma’s. Media that Matter is een multimedia-programma met waargebeurde verhalen, Shorts that Matter, een selectie van korte films in samenwerking met het Go Short Festival en Movies at Midnight waarin mensenrechten-genrefilms met een knipoog vertoond worden. De twee hoofdprogramma blijven A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers en Camera Justitia over (internationaal) recht en juridische dilemma’s.

Als openingsfilm heeft Movies that Matter een topper binnen gehaald. Krigen / A War van de Deense regisseur Tobias Lindholm handelt over een Deense commandant in Afghanistan die voor een zeer moeilijke keuze komt te staan om zijn manschappen te redden. Lindholm is de schrijver van Borgen en The Hunt. Hoofdrol is voor de Deense ster Pilou Asbaek (Borgen, Lucy).

Het festival loopt van 18 tot en met 26 maart 2016.

lees meer
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px