banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Fantastic Fashion is thema Imagine 2017

19 december 2016

Vandaag maakte Imagine Film Festival het thema voor de komende editie bekend: Fantastic Fashion. Een opvallende keuze die duidelijk binnen de steeds bredere profilering van het festival past.

Het jaarlijks terugkerende filmfestival waarop de fantastische film centraal staat richt dit jaar in het themaprogramma zijn blik op kostuums en stilering. Dat betekent veel producties met futuristische (ruimte)pakken, iconische superheldenkostuums, gothic horror-outfits of verleidelijk uitgedoste vampiers.  

Speciale aandacht is er voor Wonder Woman, een superheldin van wie het uiterlijk in de loop van de jaren nogal is veranderd. Ze was korte tijd zelfs ambassadeur van de Verenigde Naties. De Canadese historicus, auteur en blogger Tim Hanley, die eerder uitgebreid over WW publiceerde, geeft op het festival een lezing over haar historische ontwikkeling.

In een speciale Imagine-editie van EYE on Art staan jonge Nederlandse modeontwerpers centraal van wie de esthetiek nauw aansluit bij de fantastische film en die zelf ook films maken: Esther Dorhout Mees en Jacob Kok. Zij komen vertellen over hun mode en films.  

Verder biedt Imagine zoals ieder jaar  een selectie van de beste fantastische films van 2016; zijn er klassiekers en minder bekende titels te zien en komt er een aantal gasten uit binnen- en buitenland.

De 33-ste editie van Imagine Film Festival vindt plaats van 12 tot en met 22 april 2017 plaats in EYE, Amsterdam.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)