banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Fashion, fright en fun op 33-ste editie van Imagine

04 april 2017

Fantastic fashion is dit jaar het hoofdthema van het Imagine Film Festival dat op 12 april van start gaat in EYE. Dat mode en film niet zonder elkaar kunnen weten liefhebbers van zowel genrefilms als fashion al jaren. Verschillende gasten komen over dit onderwerp praten, maar ook de good old zombies ontbreken niet en horrormeister Dario Argento komt langs.

Maar verwacht geen Barbarella, Batman (die met Christian Bale) of Lara Croft in het filmaanbod, het thema van dit jaar komt vooral tot uiting in de randprogrammering. De kostuumontwerpster van de films van laatstgenoemde titelhelden, Lindy Hemming, is te gast en komt uitgebreid praten over haar werk. Daarbij zal zeker ook aandacht zijn voor de outfit van de nieuwe Wonder Woman, gespeeld door Gal Galdot,  die 1 juni in de bioscoop gaat draaien.

En er is meer aandacht voor deze superheldin De Canadese historicus, auteur en blogger Tim Hanley geeft in zijn lezing aan de hand van comics en filmfragmenten een overzicht van de manier waarop Wonder Woman en haar vrouwelijke collegae in de loop van de tijd zijn veranderd en de manier waarop hun kostuums die verandering weergaf en symboliseerde.

Ook is er een speciale Fashion Shorts: korte modefilms van regisseurs van naam. In dit programma zijn A Rose Reborn (voor modehuis Ermenegildo Zegna) van Park Chan-wook en Odyssey (voor cognac-merk Hennessy) van Nicolas Winding Refn opgenomen. 

Tot zover de fashion. Wie toch gewoon een lekker potje zombies meppen wil zien, kan terecht bij The Girl with All the Gifts of bezoekt de masterclass Slashing Zombies van Staffan Linder. De visual effects supervisor werkte aan King Kong van Peter Jackson, maar maakt nu toch vooral furore met de tv-serie The Walking Dead waarin de zombies seizoen na seizoen immer fris en origineel het beeld in strompelen.

Het festival wordt op 12 april geopend met de horrorsensatie Get Out, de eerste film van een zwarte filmauteur die door Hollywood werd gefinancierd en na première op nummer één van de boxoffice belandde. In de satire lijkt een zwarte fotograaf welkom bij de witte familie van zijn vriendin, maar het laagje beleefdheidsvernis blijkt flinterdun. Get Out gaat op 20 april ook in de Nederlandse bioscopen draaien.

De roemruchte Night of Terror heet nu Fright Night en vindt plaats in Pathé de Munt. Met vier films, een filmquiz, de Scream Queen Contest, een Best Dressed Contest en een randprogramma binnen en buiten de zalen.

En degenen wier fantasy-filmleven begon met de uitzending van tv-serie Star Trek in de jaren zeventig op Nederland 2 (over fashion gesproken!), mogen For the Love of Spock niet missen. Een documentaire van Adam Nimoy over zijn vader Leonard, de man die onvergetelijk gestalte gaf aan Star Treks Mr. Spock.

En dan is er nog ten slotte nog hoog bezoek. Dario Argento, de 76-jarige Italiaanse horrorregisseur komt op 20 april langs om uitgebreid over zijn carrière te vertellen. Argento is vooral bekend als de regisseur van een groot aantal giallo-klassiekers, gewelddadige, hypergestileerde horrorfilms waarvan het hoogtepunt in de jaren zeventig lag. Aansluitend vindt er een Imagine-editie van EYE’s Cinema Egzotik plaats waarin de 4K-restauratie van Suspiria (1977) en de mysterieuze horror Opera (1987) worden vertoond.  

Het complete programma plus kaartverkoop is te vinden op: www.imaginefilmfestival.nl

Om wat voor reden dan ook geen tijd om het festival te bezoeken? Op zaterdag 22 april worden de best gewaardeerde films van het festival vertoond.

De 33-ste editie van Imagine Film Festival vindt plaats van 12 tot en met 22 april 2017  in EYE, Amsterdam.

 

Allison Williams en Daniel Kaluuya in Get Out / Universal Pictures International

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN