banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Film by the Sea 2017 scoort meer bezoek

19 september 2017

De negentiende editie van Film by the Sea trok maar liefst 46.100 bezoekers. Dat is een stijging ten opzichte van de vorige editie die 43.300 bezoekers trok.

De stijging van het bezoekersaantal werd vooral veroorzaakt doordat meer Zeeuwse leerlingen het festival bezochten in het kader van het educatieprogramma. 'We zijn erin geslaagd een groot en divers publiek te bereiken en dat legt een mooie basis voor de feestelijke twintigste editie volgend jaar', aldus directeur Leo Hannewijk.

Tijdens het festival werden er diverse prijzen uitgereikt. De Film en Literatuur Award werd door de vakjury, onder leiding van Adriaan van Dis, toegekend aan de Hongaarse film 1945, geregisseerd door Ferenc Török, gebaseerd op het korte verhaal Homecoming van Gábor T. Szántó.

De Grand Acting Award werd overhandigd aan acteur Bruno Ganz. De Parel voor Beste Boekverfilming werd door het Nederlandse publiek gegund aan Tonio van regisseur Paula van der Oest naar het gelijknamige boek van A.F. Th. van der Heijden.

Overige prijzen waren er voor 120 BPM, Patient, Grand Corps Malade en The Square. De Vlaamse actrice Romy Louise Lauwers ontving de Sylvia Kristel Award.

Regisseur Ferenc Tõrök en auteur Gábor Szántó van 1945 met de Film en Literatuur Award. Foto Lex de Meester.

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie